Super grandparents
Image default
Gezondheid

10 tips bij het doen van een detox sapkuur

Tegenwoordig is detoxen helemaal hot. We vinden het namelijk allemaal heel erg belangrijk om goed op onze gezondheid te letten. Dus we gaan massaal aan de detox. En de detox kuren zijn zo populair dat ze in de meest gekke smaken verkrijgbaar zijn. Maar een detox volgen is best intensief. Je moet een sterke mindset hebben en drive om te weten waar je het voor doet. In deze blog krijg jij 10 tips die jou kunnen helpen bij het volgen van een detox sapkuur.

·  1. Bepaal je doelstelling

Als je gaat beginnen met een detox sapkuur is het belangrijk om jezelf op voorhand een realistische doelstelling op te leggen. Hou het simpel en begin klein, dat is zeker een belangrijk advies als je net begint met detoxen.

·  2. Maak een planning

Je kunt een sap kuur volgen voor een paar dagen of zelfs wel een week. Het is aan jou om te bepalen waar jij je goed bij voelt.

·  3. Wees realistisch

Als je gaat beginnen met detoxen is het heel erg belangrijk om realistisch te blijven. Gelijk een hele lange sap kuur volgen is bijvoorbeeld wel een flinke uitdaging. Als je het goed wilt aanpakken kun je er beter voor kiezen om het rustig op te bouwen. Eerst een paar dagen om te wennen en dan later een langere periode.

·  4. Zelf sap maken of kopen?

Je kunt op diverse manieren gaan beginnen met detoxen. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een sap kuur te maken met behulp van een sap machine maar dit is wel bewerkelijk en kost veel tijd. Er zijn ook kant en klare sap kuren die je kunt kopen. Detoxkuur van sapje biedt jou bijvoorbeeld de gelegenheid om makkelijk en eenvoudig te beginnen met detoxen.

·  5. Kies een goede smaak

Als je iets lekker vindt dan is het makkelijker om een detox kuur vol te houden. Een heerlijke gembershot kan jou bijvoorbeeld een fijne break op de dag geven. Kies daarom een detox kuur uit waarvan de smaak bij jou past.

·  6. Vergelijk de prijzen

De ene aanbieder is de ander niet. Er is heel veel keuze en dus ook heel veel verschil qua vraagprijs. Oriënteer je goed naar wat mogelijk is.

·  7. Kijk naar de mogelijkheden

Als je een minder budget hebt wil het niet zeggen dat je ook niet aan je gezondheid kunt werken. Je kunt ook kijken of jij zelf bijvoorbeeld sap kunt maken, of andere manieren om het financieel haalbaar te maken.

·  8. Maak er geen moeten van

Als je iets “moet” dan is de lol er snel van af. Hou het daarom leuk voor jezelf

·  9. Doe het samen

Het is heel motiverend om samen met bijvoorbeeld een vriendin of collega te gaan sap kuren. Als de motivatie even minder wordt kun je zo elkaar weer helpen om deze terug te vinden. Samendoen is altijd leuker!

·  10. Kijk terug

Als je merkt dat de motivatie begint in te zinken, kijk dan eens terug naar je eerdere doelstellingen en waarom je dit wilde doen. Dat kan je helpen de motivatie terug te vinden.

https://www.sap.je/