Super grandparents
Tuin en buitenleven

3 redenen waarom je voor doorzichtig tafelzeil moet kiezen

Mijn ouders hadden laatst een hele dure steigerhouten eettafel gekocht. Het was een prachtige 6 persoons tafel met een robuust onderstel en een tafelblad van onbehandeld hout. Heel mooi, maar ook heel kwetsbaar. Daar kwamen ze achter toen ze laatst mijn kinderen van 5 en 7 kregen te logeren. Het was natuurlijk weer dolle pret met opa, oma en de kleinkinderen. Er werd lekker in de tuin gestoeid en na afloop kropen mijn kids gezellig aan de grote keukentafel met een glaasje ranja, een vel papier en viltstiften. Heerlijk uitgeblust maakten ze beiden de mooiste tekeningen, echter niet alleen op papier, maar ook tafel…

Natuurlijk konden de kinderen er niets aan doen. Maar toen ik ze de volgende dag op kwam halen zag ik toch enigzins wel de teleurstelling in de ogen van hun grootouders. De inkt van de stiften was door het papier op de houten tafel terechtgekomen en de natte glazen hadden duidelijke kringen op de tafel achter gelaten. Het geeft niks, riep mijn vader nog na. Maar toch vond ik het sneu voor ze. Ze waren net zo blij met die tafel!

 

Met doorzichtig tafelzeil geen inkt meer op je tafelblad

Ik bedacht hoe ik de pijn een beetje kon verzachten. Echter, een nieuwe tafel was geen optie. Dus surfde ik wat rond op het internet om wat inspiratie op te doen en belande ik uiteindelijk op een website in tafelzeilen. Ik zag er leuke modelletjes met bloemetjes en andere pracht, maar dat vond ik niet geschikt omdat dan ook meteen het hele tafelblad bedekt zou zijn. Uiteindelijk belande ik op een pagina waarin doorzichtig tafelzeil werd aangeboden. Ja, dit is het dacht ik meteen! Dit is de oplossing want met een doorzichtig tafelkleed blijft die mooie onbehandelde houten look van het tafelblad zichtbaar, maar kan het niet verder beschadigen!

 

Met doorzichtig tafelkleed behoud je de look van je tafelblad

Naast dat die mooie look van de robuuste eettafel met een doorzichtig zeil er op gewoon behouden blijft, bescherm je de tafel wel gelijk tegen inktvlekken, tegen waterkringen van glazen, tegen vlekken van een glas dat eventueel om kan vallen of wat dacht je van spaghetti vlekken die naast het bord belanden? Een nat doekje gaat je dan niet meer helpen, maar dit soort tafelzeilen zijn hier perfect voor. Gelukkig wist ik de maat van de eettafel redelijk in te schatten en heb ik direct een stuk doorzichtig zeil besteld. Om te voorkomen dat er vouwlijnen in het materiaal zou komen koos ik tegen een kleine toeslag voor het verzenden op rol. Ook vroeg ik de medewerker van Hiptafel of ze er een klein briefje bij wilden doen met de tekst: ‘sorry voor de intvlekken in je nieuwe tafel! Hopelijk is dit de oplossing. Veel liefs van Rens en Lydia”. Ik rekende de bestelling af en liet mijn order direct bij mijn ouders afleveren.

Mijn moeder belde me de volgende avond al. Ze was blij verrast en vertelde me dat mijn vader de tafel die zelfde avond nog opnieuw behandeld had en deze er weer als nieuw uit zag. Het tafelzeil lag al op tafel en de robuuste look van het steigerhout kon je er nog net zo goed doorheen zien. Heb je zelf nou ook een nieuwe tafel gekocht en ben je er nog zuinig op? Schaf dan een transparant zeil aan die je met een doekje zo weer schoon hebt.

 

https://www.hiptafelzeil.nl/doorzichtig-tafelzeil