Super grandparents
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Spanje met een huurauto moet bezoeken

Niet veel mensen weten dat Spanje het op één na meest bezochte land ter wereld is. Spanje staat bekend om zijn prachtige steden en heeft voor iedereen wel iets te bieden. Elk hoekje en gaatje van Spanje zit vol fascinerende cultuur, rijke geschiedenis, heerlijk eten en adembenemend natuurschoon.

De ongelooflijke landschappen kan je het beste verkennen door een auto te huren voor de duur van je reis. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Spanje, waaronder wereldleiders als Avis, Hertz, Europcar, en vele binnenlandse autoverhuurbedrijven die ook actief zijn in heel Spanje. Om de beste huurauto’s te vinden, kan je online de autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken, bij voorkeur voordat je aankomt in Spanje. Je kan ook aan je hotel vragen om een vergelijking van de autoverhuurdiensten voor je te doen om de beste goedkope huurauto te vinden. Er zijn veel opties bij het huren van een auto in Spanje. De grote luchthavens hebben meer dan twintig bedrijven ter plaatse die huurauto’s aanbieden. In Spanje kunt u een auto huren bij bedrijven als Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Alamo, Enterprise, Dollar, Keddy By Europcar, InterRent, Firefly, Flizzr, Surprice, Goldcar, Rhodium, Hertz Dream Collection, Autoclick en Nomadcar.

Eenmaal je een huurauto hebt uitgekozen, kan je Spanje gaan ontdekken en hieronder vind je de 5 beste redenen om Spanje te bezoeken.

1. Ongelooflijke landschappen

Spanje is een land van diverse landschappen. Met de majestueuze bergen van de noordelijke Pyreneeën, de schitterende Picos de Europa, de prachtige Sierra Nevada in het zuiden en de imposante vulkaan de Teide op het Canarische eiland Tenerife, bieden de ongelooflijke landschappen van Spanje een aantal van de meest adembenemende uitzichten. Vergeet niet dat Spanje ook de thuisbasis is van de enige woestijn in Europa, de Cabo de Gata in Almeria.

2. Rijke geschiedenis

Neem tijdens je tocht door de prachtige landschappen van Spanje ook even de tijd om de rijke geschiedenis van het land te ontdekken. Spanje heeft een rijk Moors verleden, de verschrikkingen van de Spaanse Burgeroorlog, een dictatuur, de Gouden Eeuw en een terugkeer naar de democratie. De fascinerende geschiedenis van Spanje wordt vandaag de dag in vele musea en gebouwen bewaard. Om een van de beste voorbeelden van Moorse architectuur in de wereld te zien, rijd je met je huurauto naar de Moskee van Cordoba. Hier krijg je een goed beeld van de rijke erfenis van het land.

3. Prachtige eilanden

Een aantal van de mooiste eilanden van Europa liggen in Spanje. Als je wilt feesten, ga dan naar het feesteiland Ibiza. Bezoek het vulkanische landschap van Tenerife en maak ook een stop om het vredige en serene Menorca en Graciosa op de Canarische Eilanden te verkennen – plaatsen die zo uniek zijn dat de straten zelf volledig uit zand bestaan.

4. Flamenco

Een andere reden om Spanje te bezoeken is om de wereldberoemde traditionele dans van Spanje, de Flamenco, te bekijken. Flamenco is niet alleen een dansstijl. Er wordt ook gitaar gespeeld en gezongen en de dans is afkomstig uit Andalusië in Zuid-Spanje. De rijke culturele traditie van de Flamenco is verbonden met de Roma-de zigeunergemeenschap van.

5. Beroemde kunst uit Spanje

Enkele van de beroemdste schilders van de wereld zijn afkomstig uit Spanje. Van Picasso tot de Goya, je kunt de werken van de beroemdste kunstenaars in Spanje bekijken in de vele kunstgaleries verspreid over het land. Stop in Madrid om het Prado en het Reina Sofia te zien, en rijd dan met je huurauto naar het unieke Guggenheim in Bilbao, en dan naar het Picasso-museum in Barcelona. Er zijn ook vele kleinere musea verspreid over heel Spanje die het bezoeken waard zijn.

https://www.autospanje.nl/