Super grandparents
Image default
Woning en Tuin

Asbestattest in Dendermonde

In Dendermonde, en in heel Vlaanderen, is het wettelijk verplicht om bij de verkoop, verhuur of verbouwing van een woning of appartement een geldig asbestattest te kunnen voorleggen. Dit attest geeft aan of er asbesthoudende materialen aanwezig zijn in het gebouw en welke stappen genomen moeten worden om deze veilig te verwijderen. Dit is van groot belang omdat asbest een gevaarlijke stof is die bij inademing kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals longkanker. Asbest werd in het verleden veelvuldig gebruikt in de bouw, maar is sinds de jaren ’90 verboden. Niettemin kan het nog steeds aanwezig zijn in oudere gebouwen.

Een erkende asbestdeskundige dient het asbestattest op te stellen na een grondige inspectie van het gebouw op mogelijke aanwezigheid van asbest. Indien er asbesthoudende materialen worden gevonden, wordt er in het attest aangegeven welke materialen het betreft en waar deze zich bevinden in het gebouw. Bovendien bevat het attest informatie over de vereiste maatregelen om het asbest veilig te verwijderen.

Asbesthome is een betrouwbare partner die snel en efficiënt een geldig asbestattest kan opstellen voor woningen en appartementen in Dendermonde. Binnen 24 uur na het indienen van een aanvraag maken zij een afspraak voor een asbestinventarisatie ter plaatse. Hun deskundige maakt vervolgens de complete asbestinventarisatie op locatie en binnen een week ontvangt de klant het geldige asbestattest dat vereist is bij de verkoop, verhuur of verbouwing van het gebouw.

Bij Asbesthome begrijpen ze dat het vinden van asbest in een gebouw veel stress kan veroorzaken. Daarom streven ze ernaar om hun klanten zo snel mogelijk te helpen en bieden ze ook advies aan over de te nemen stappen indien asbest wordt aangetroffen. Indien nodig kunnen ze de klant ook in contact brengen met een erkend asbestverwijderaar voor professionele tussenkomst.

Asbesthome werkt volgens het OVAM-protocol en hecht veel belang aan de veiligheid van bewoners en medewerkers. Ze nemen waar nodig extra maatregelen en gebruiken beschermende middelen. Dit verzekert de klant van een veilige en professionele aanpak.

Naast het opstellen van asbestattesten biedt Asbesthome ook aanvullende attesten aan, zoals het EPC-attest en het KEI-attest, als onderdeel van hun full-service attestenpakket tegen een redelijke prijs. Bij Asbesthome geloven ze dat iedereen het recht heeft om veilig en gezond te wonen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten van verplichte attesten. Het is dus van groot belang om tijdig een erkend asbestdeskundige te raadplegen en een geldig asbestattest te verkrijgen bij de verkoop, verhuur of verbouwing van een gebouw waarbij asbest moet worden verwijderen.

Daarnaast is het ook van belang om bij verbouwingswerken waarbij asbest moet worden verwijderd, een asbestinventaris op te stellen. Deze inventaris geeft precies aan waar het asbest zich bevindt en hoe het veilig kan worden verwijderd.

Bij Asbesthome staat een snelle, betrouwbare en betaalbare service voorop. Hun ervaren asbestdeskundigen werken volgens het OVAM-protocol en besteden veel aandacht aan de veiligheid van hun klanten en medewerkers. Bovendien bieden ze scherpe tarieven aan door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en een efficiënt team van experts.

Als je in Dendermonde woont en een asbestinventarisatie nodig hebt, kun je bij Asbesthome rekenen op een snelle en efficiënte service. Binnen 24 uur na het indienen van een aanvraag wordt er een afspraak gemaakt met een van hun ervaren asbestdeskundigen. Bovendien ontvang je binnen enkele minuten een offerte in je mailbox, zodat je meteen weet wat je kunt verwachten en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Kortom, het is essentieel om bij de verkoop, verhuur of verbouwing van een gebouw in Dendermonde te beschikken over een geldig asbestattest en indien nodig ook een asbestinventaris. Asbesthome biedt een betrouwbare, snelle en professionele service aan tegen scherpe tarieven en volgens het OVAM-protocol. Zo ben je verzekerd van een veilige en gezonde leefomgeving zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten van verplichte attesten.