Super grandparents
Image default
Kinderen

Bedplassen: oorzaken en behandelingen

Bedplassen is een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, hormonale onbalans en blaasproblemen. Hoewel bedplassen meestal vanzelf overgaat, kan het ook een bron van stress zijn voor zowel kinderen als ouders. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om dit probleem aan te pakken.

 

Behandeling bedplassen

Een van de meest voorkomende behandelingen voor bedplassen is de bedplaswekker. Dit apparaatje maakt gebruik van een sensor die verbonden is met een alarm en wordt aan de onderkant van het ondergoed bevestigd. Wanneer de sensor vocht detecteert, gaat het alarm af en wordt het kind wakker om naar het toilet te gaan. Na verloop van tijd leert het kind zo om ’s nachts wakker te worden en naar het toilet te gaan voordat het bed nat wordt. Naast de bedplaswekker zijn er ook medicijnen beschikbaar om bedplassen te behandelen. Deze medicijnen verminderen de hoeveelheid urine die het lichaam ’s nachts produceert en kunnen effectief zijn bij het verminderen van bedplassen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat medicijnen bijwerkingen kunnen hebben en alleen op voorschrift van een arts moeten worden gebruikt. Naast gewone medicatie heb je ook nog middelen die op een natuurlijke wijze helpen bij het verminderen van bedplassen.

 

Tips voor Ouders om Bedplassen bij Kinderen te Voorkomen

Hoewel bedplassen vaak vanzelf overgaat, zijn er enkele dingen die ouders kunnen doen om te helpen voorkomen dat hun kinderen in bed plassen. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kind voldoende vocht binnenkrijgt gedurende de dag, maar dat het vlak voor het slapengaan geen grote hoeveelheden meer drinkt. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kind regelmatig naar het toilet gaat voordat het naar bed gaat.

 

Het is ook een goed idee om het kind aan te moedigen om overdag vaker naar het toilet te gaan. Door regelmatig naar het toilet te gaan, kan de blaas van het kind beter getraind worden en kan het kind beter controle krijgen over zijn of haar urinestroom. Ouders kunnen hun kinderen ook helpen om te leren ontspannen tijdens het plassen, zodat ze gemakkelijker kunnen plassen wanneer ze dat moeten doen.

 

Tot slot is het belangrijk om begripvol te zijn en geduld te hebben wanneer het kind in bed plast. Het kan een stressvolle tijd zijn voor het kind en het kan enige tijd duren voordat het probleem volledig is opgelost. Door het kind te ondersteunen en te helpen bij het ontwikkelen van goede gewoonten, kunnen ouders het bedplassen-probleem effectief aanpakken en ervoor zorgen dat hun kind weer lekker kan slapen. Beter slapen voor kinderen is heel effectief.

https://www.bachbloesemmix.be/bachbloesems-bedplassen-mijn-kind-plast-in-bed