Super grandparents
Image default
Bedrijven

Bedrijfsafval, wat kun je ermee?

Het maakt niet uit of je een eenmanszaak of een bedrijf met talloze werknemers hebt, ieder Nederlands bedrijf produceert afval. Het is dan ook voor ieder Nederlands bedrijf belangrijk om te weten wat je met al dit bedrijfsafval kunt doen. Het is niet de bedoeling dat hier niets mee gedaan wordt, want dan kan het zich gaan opstapelen en wordt het al snel een puinhoop. Wil je weten wat je met je bedrijfsafval kan doen? Je leest het in dit artikel. 

Het verzamelen van afval

Een van de eerste stappen die je moet zetten, is het verzamelen van het afval. Dit kun je doen door een of meerdere afvalcontainers bij je bedrijfspand te plaatsen. Deze afvalcontainers kun je natuurlijk kopen, maar het huren van een afvalcontainer is een betere keuze. Je hebt dan altijd een afvalcontainer tot je beschikking en je hebt ook geen kosten aan het onderhouden van de afvalcontainer. Wanneer je een afvalcontainer wilt huren, is het verstandig om dit rechtstreeks bij een afvalverwerker te doen. 

Het sorteren van afval

Nu je meerdere afvalcontainers gehuurd hebt van een afvalverwerker, is het belangrijk om het afval zo efficiënt mogelijk te sorteren. Het sorteren van afval is belangrijk, zodat zoveel mogelijk afval gerecycled kan worden en er ook weer nieuwe materialen en grondstoffen van gemaakt kunnen worden. Het sorteren van afval is zeker niet moeilijk, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Een afvalverwerker kan namelijk extra kosten in rekening brengen als het afval niet goed gesorteerd wordt. Dit heeft ermee te maken dat een afvalverwerker dan extra kosten moet maken om zelf het afval te sorteren. 

 

Bedrijfsafval laten ophalen

Wanneer je voldoende afval verzameld hebt, dan kun je bedrijfsafval laten ophalen door de afvalverwerker. Normaliter komt een afvalverwerker enkele keren per week of per maand langs om het verzamelde en gesorteerde afval op te halen, maar soms is de nood hoog en moet het afval eerder opgehaald worden. Dit is zeker mogelijk, want je hoeft hier alleen telefonisch contact voor op te nemen en een seintje te geven. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat er vaak extra kosten in rekening gebracht worden. Mocht je willen weten wat dit kan kosten, dan is het ook aan te raden om even telefonisch contact op te nemen met je afvalverwerker.

https://www.onlinetalent.nl/tips/wat-je-niet-mag-vergeten-tijdens-het-verbouwen-van-een-kot/