Super grandparents
Verbouwen

Behaal een mooi resultaat door een gietvloer zelf te doen

Een gietvloer zelf doen is niet moeilijk. Hoewel het misschien lastig kan lijken om de vloer mooi egaal te krijgen, is dit met de juiste gereedschappen en werkwijze goed voor elkaar te krijgen. Goede instructievideo’s zijn op Internet zeker te vinden. Een voorbeeld daarvan zijn de video’s op de website van Decochip. Dit is een webshop die een groot assortiment heeft op het gebied van afwerkingsproducten. Ook de gietvloeren zelf en alle benodigdheden voor de gietvloeren zijn hier verkrijgbaar. En een groot voordeel is dat u bij Decochip een gratis workshop kan volgen, waarin uitgebreid wordt behandeld hoe het zelf doen van een gietvloer in zijn werk gaat.

Gratis bezorging of een gratis workshop

Als u uw producten aanschaft bij Decochip, krijgt u de mogelijkheid om uw bestelling gratis thuis te laten bezorgen of gratis een workshop te volgen en daarna uw bestelling zelf mee te nemen. Zo wordt de keuze wel erg gemakkelijk gemaakt. Want voor het zelf doen van uw gietvloer is een workshop natuurlijk een fijne voorbereiding. U leert tijdens de workshop alle kneepjes van het vak en kan daardoor thuis direct aan de slag met het zelf doen van uw eigen gietvloer. Vooraf moeten er nog wel enkele keuzes gemaakt worden.

Een PU gietvloer of een epoxy gietvloer?

Bij een gietvloer heeft u verschillende keuzes. Allereerst zijn gietvloeren in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Dit betekent dus eigenlijk dat u een gietvloer in elke denkbare kleur kunt uitkiezen. Maar ook het materiaal van de vloer is belangrijk. Een gietvloer van polyurethaan, de PU vloer, is zachter en elastischer dan de epoxy gietvloer. Daardoor is een PU gietvloer fijn voor het gebruik in huis en zeer geschikt bij een houten ondervloer. Voor intensief gebruikte ruimtes en werkruimtes is het hardere epoxy dan weer een verstandige keuze. Zowel de epoxy als de PU gietvloer zijn waterstofdicht en zeer stootvast. Daardoor heeft u jarenlang plezier van een gietvloer.