Super grandparents
Image default
Sport

Bent u op zoek naar een fitnessapparaat voor thuis? Kies dan voor de crosstrainer

Zeven voordelen van het gebruik van een elliptische crosstrainer

De elliptische crosstrainer is een fundamenteel onderdeel van het fitnessapparaat, meestal te vinden in het cardiogedeelte van een sportschool of gezondheidsclub. Het is een stationair toestel met twee lange handgrepen en voetpedalen. De oefening bootst het bewegingspatroon na van wandelen, hardlopen en traplopen, voor een effectieve training van het hele lichaam. Hier zijn zeven voordelen van het gebruik van een crosstrainer:

1. VERSNELT GEWICHTSVERLIES

De voordelen van het gebruik van een elliptische machine voor gewichtsverlies zijn duidelijk, met veel mensen die dit apparaat met succes gebruiken om hun vetverlies te versnellen. Onderzoek suggereert dat crosstrainers te verkiezen zijn boven sommige alternatieve toestellen, zoals trapklimmers en hometrainers. In termen van verbrande calorieën zijn trainingen op crosstrainers vergelijkbaar met de loopband, maar ze voelen vaak gemakkelijker aan omdat er grotere spiergroepen worden gebruikt om de beweging te genereren. Het precieze aantal verbrande calorieën tijdens een training op de crosstrainer hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht en uw huidige fitnessniveau, maar het is zeker een van de meest effectieve machines om te gebruiken als uw doel is om af te vallen.

2. BESCHERM UW GEWRICHTEN

De voordelen van een crosstrainer gaan veel verder dan gewichtsverlies, en omvatten de bescherming van uw gewrichten. Bij het overwegen van de voor- en nadelen van de crosstrainer vs de loopband is dit een van de belangrijkste onderscheidingen. Een training op de loopband wordt beschouwd als een zware training. Trainen op de crosstrainer daarentegen heeft geen impact. Dit maakt cross trainers een fantastisch alternatief sport voor mensen met gewrichtsproblemen of pijn, omdat de hoeveelheid druk op de gewrichten, met name in de knie en heup, aanzienlijk wordt verminderd.

3. TRAIN HET HELE LICHAAM

In tegenstelling tot veel andere cardiotoestellen trainen crosstrainers het hele lichaam, waardoor het hele lichaam wordt getraind en er meer calorieën worden verbrand. Om de armen effectief te trainen, houdt u zich gewoon vast aan de handgrepen en duwt en trekt u terwijl u uw voeten op de pedalen zet. Dit traint het hele bovenlichaam, inclusief borst en schouders. Als u de pedalen met uw voeten beweegt, krijgt uw onderlichaam, inclusief uw bilspieren, een geweldige sport training. Om de bilspieren te trainen kunt u de weerstand verhogen of periodes van achteruit trappen introduceren. De crosstrainer is een zeer aanpasbaar apparaat voor dit sport, en de training kan worden aangepast om specifieke spiergroepen aan te pakken wanneer dat nodig is.

Het is mogelijk om uw crosstrainer routine aan te passen om uw core te versterken, inclusief de zo belangrijke buikspieren. Als u uw buikspieren meer wilt trainen, laat u gewoon de handgrepen los en gebruikt u uw kernspieren. Wanneer u zich niet langer met uw handen vasthoudt, moet u uw buikspieren gebruiken om in evenwicht te blijven. Dit geeft je ook een fantastische core workout.

U kunt ook de techniek op de crosstrainer variëren om de best mogelijke dijtraining te krijgen. Kleine veranderingen in de manier waarop u de machine gebruikt, kunnen verschillende spiergroepen aanpakken, waardoor uw dijen gespierd en sterk blijven. Als u bijvoorbeeld achteruit trapt, richt u zich op uw quads (de voorkant van uw dijen). Als u een gevorderde gebruiker bent, kunt u zelfs squats uitvoeren terwijl u achteruit trapt. U moet dit pas proberen als u een regelmatige gebruiker bent, maar dit kan de conditie van uw dijen aanzienlijk verbeteren. Streef ernaar de squat elke keer een paar seconden vast te houden.

4. VARIEER DE INTENSITEIT VAN JE TRAINING

De beste trainingsroutines bevatten een verscheidenheid aan intensiteiten, die samen worden gebruikt om een effectief sport regime te creëren. Wanneer u een crosstrainer gebruikt, kunt u ervoor kiezen om een stevige wandeling, een hardloopwedstrijd of een uitdagende traploop na te bootsen. Om het type training te veranderen, hoeft u alleen maar de weerstand van de machine en de snelheid waarmee u beweegt te variëren. Als u probeert uw conditie te verbeteren, introduceer dan wat intervaltraining met hoge intensiteit. Dit houdt in dat u een aantal hoge intensiteitsuitbarstingen mengt met perioden van lage intensiteit. U kunt laag beginnen en de intensiteit na verloop van tijd opbouwen.

5. BLESSURES VOORKOMEN EN VEILIG TRAINEN

Als u voor het eerst naar de sportschool gaat, kan het overweldigend zijn, en sommige apparaten kunnen moeilijk te gebruiken zijn. Dit is geen probleem met de crosstrainer, die een uiterst intuïtief ontwerp heeft – de juiste techniek kan in enkele minuten worden aangeleerd. De crosstrainer is ook een van de veiligste apparaten in de sportschool. Veel mensen raken gewond wanneer ze van een loopband vallen of een ongeluk krijgen in het vrije gewichtengedeelte van de sportschool, maar de crosstrainer wordt zelden in verband gebracht met blessures van welke aard dan ook binnen de sport.

6. STERKER WORDEN

Hoewel weerstandstraining vaak de favoriete oefening is om uw spieren te versterken, is het gebruik van de crosstrainer een uitstekend alternatief of een aanvullende oefening om uw allround kracht te verbeteren. Het verhogen van de weerstand van het apparaat betekent dat uw lichaam harder moet werken om dezelfde snelheid te bereiken, dus voer dit op als u sterker wilt worden. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat de crosstrainer kan worden gebruikt als hersteloefening voor mensen die veel weerstandstraining doen. Dit helpt de spieren sneller te herstellen en kan leiden tot een grotere totale krachttoename. Bij het gebruik van de crosstrainer voor herstel is het belangrijk om zowel de weerstand als de hartslag relatief laag te houden, in vergelijking met oefeningen met een hoge intensiteit.

7. THUIS TRAINEN

Als u thuis wilt trainen in plaats van naar een sportschool te gaan, moet een crosstrainer bovenaan uw verlanglijstje staan. Ze zijn relatief goedkoop, nemen niet veel ruimte in beslag en zorgen voor een full-body workout. De crosstrainer wordt vaak over het hoofd gezien als uitrusting voor een thuis sport; veel mensen kiezen in plaats daarvan voor een loopband.

cross trainer