De Liebherr KBPgb 4354 Premium met Blu Performance

10 feb 2016

Liebherr heeft haar nieuwe koelkasten lijn gelanceerd en de concurrentie is er stil van geworden. Dit geldt ook voor de Liebherr KBPgb 4354 Premium. Niet zomaar een doorsnee koelkast, maar state of the art. Deze koelkast beschikt over Biofresh waardoor het mogelijk is om bij een temperatuur die net boven de 0 graden ligt een ideale luchtvochtigheid te behouden. Dit is ideaal voor het bewaren van groente, fruit, vlees, vis en melkproducten. Door het BioFresh gedeelte in deze koelkast, behouden de levensmiddelen ook hun gezonde vitamen en smaak. Daarnaast blijven de levensmiddelen aanmerkelijk langer vers. Dit bespaart jaarlijks al snel een € 150 aan producten die vanwege de houdbaarheid datum weggegooid worden.

Deze koelkast is zo zuinig dat er nog geen officiële energieklasse voor is uitgevonden door de EU. A+++ is niet voldoende, daarom wordt er gesproken over A+++ -20%. Dit zou overeenkomen met een denkbeeldige A+++++. Het geluidsniveau van deze koelkast is dan ook nog eens extreem laag. Dit wordt mede veroorzaakt door de BLU performance technology. De compressor en alle geluidproducerende elementen zijn aan de onderzijde van de koelkast weggewerkt.

Het mooie van deze koelkast is dat deze een zwart glazen deurpaneel heeft en een staalgrijs front. Deze koelkast is ook in het wit verkrijgbaar, met een witte behuizing.

Deze koelkast heeft net als de andere in de BLU Performance lijn de mogelijkheid om het deurrubber te kunnen verwijderen. Dit vergemakkelijkt het schoonhouden of eventueel vervangen. De speciale antibacteriële behandeling voorkomt schimmelvorming voor een optimale hygiëne. De kleur van het deurrubber wordt altijd afgestemd op de kleur van de deur of behuizing.

Het display bevindt zich achter de deur en is uitgevoerd met een duidelijk leesbare LED. De PowerCooling zorgt voor een snelle afkoeling van verse levensmiddelen. In de powercooling is een aktiefkoolfilter opgenomen om onaangename geuren weg te filteren. Wanneer het filter verzadigd is, wordt dit aangegeven op de display. De energiezuinige LED met lage warmte afgifte zorgen voor een perfecte verlichting van het interieur. Door LED te gebruiken wordt er door Liebherr veel ruimte bespaart welke kan worden aangewend voor het opslaan van levensmiddelen.

In de premium kasten zit een zacht sluitende deur sluiter opgenomen. Ook wel SoftSystem genoemd. Deze kwamen aanvankelijk al voor in de duurdere side by side koelkasten en de duurdere wijnkasten van Liebherr. Het diepvriesgedeelte is beperkt van volume. Het grote verschil met een koel vriescombinatie is dat deze koelkast slecht 1 thermostaat heeft in tegenstelling tot de koel vriescombinatie.