Een prinsessenkamer voor jouw prinses!

10 dec 2019

Laat jouw prinsesje in een prinsessenkamer slapen. Ze zal je daar ontzettend dankbaar voor zijn wanneer je dat doet. Haar droom gaat in vervulling, waardoor ze altijd met veel plezier zal willen gaan slapen. In die kleurrijke, dromerige slaapkamer! Maar welk prinsessenbed binnen de prinsessen slaapkamer is het leukst voor jouw dochter? En hoe kun je de prinsessenkamer verder inrichten. Kom daar achter in deze koninklijke blog.

Keuze in prinsessenbedden

Er zijn vele keuzes die je kunt maken bij het kiezen van een prinsessenbed. Zo heb je Disney prinsessenbedden met de favoriete Disney figuurtjes van je dochter erop. Zoals Elsa van Frozen bijvoorbeeld. Of prinses Jasmine van Aladdin. Hier vindt je vele Disney prinsessenkamer artikelen.

Naast deze Disney prinsessen zijn er ook prinsessenbedden die je kunt kopen in de vorm van een koets of hemelbed. Zo waant je dochter zich helemaal een echte prinses of assepoester! Waar bij de meeste van deze bedden de kleur roze overheerst, zijn er ook alternatieve bedden die minder uitgesproken zijn. Deze bedden geven je dochter nog steeds hetzelfde gevoel, maar zijn wat minder uitgesproken. Hierdoor zal je dochter er langer in willen slapen dan in een felroze prinsessenbed. Die bedden zijn namelijk het leukst voor je peutermeisje.

Hoe de prinsessenkamer verder inrichten?

Muurstickers of behang

Prinsessen behang of muurstickers zijn een leuke en goedkope aanvulling voor de prinsessenkamer. Deze zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende designs. Van de favoriete Disney figuren zoals eerder genoemd, maar ook als een leuk kasteel of andere lieve en vrolijke figuurtjes. Zoals een eenhoorn en een prinsessenkoets.

Nachtkastje

Naast een bed heeft je kind ook een nachtkastje nodig. Een houten nachtkastje dat er luxe uitziet met van die lange, smalle poten of een roze nachtkastje passen goed binnen de prinsessenkamer.

Speelgoedkist

Een speelgoedkist is een leuk idee voor de prinsessenkamer. Naast dat je deze in Disney thema kunt verkrijgen, zal een schatkist ook leuk staan binnen de prinsessenkamer. 

Prinsessen gordijnen

Sprookjesachtige gordijnen geven een prinsessenkamer extra sfeer. Kies hierbij voor stoffen met een luxe karakter, zoals velours bijvoorbeeld. Koop gordijnen die goed passen bij de kleur van de muren, plafond en eventueel het bed.

Een lieflijk dekbedovertrek

Een leuk dekbedovertrek voegt heel veel sfeer toe aan een prinsessenkamer. Alles wat met het bed te maken heeft staat centraal in de slaapkamer. Let er dan ook op om een mooi dekbedovertrek te kopen voor je prinsesje. Wanneer je een volledige prinsessenkamer toch wel wat prijzig vindt, creëer je ook al de prinsessen sfeer door een dekbedovertrek en muurstickers in dit thema te kopen.