Super-grandparents

Explanimation

1 aug 2017

Explanimation

Explanimations in de media

Je ziet ze steeds vaker: explanimations. Facebook staat er vol mee, en ze worden veel gedeeld. Dat laat zien dat explanimations een geweldige manier zijn om je verhaal aan een groot publiek te vertellen. Door het juist combineren van woord en beeld ráák je je publiek. Bovendien helpt een goede explanimation je om je verhaal kernachtig voor het voetlicht te brengen.

Iedereen kan een explanimation laten maken

Maar ja, zo een explanimation is natuurlijk alleen maar weggelegd voor grote bedrijven. Toch? Nou nee, een explanimation video is voor elke organisatie bereikbaar. Wij van DONKER MEDIA zijn expert in het maken van korte video’s van ongeveer één minuut. Of je nu de voorkeur geeft aan een explanimation video in 2D of 3D, of toch liever een whiteboard animatie hebt, wij weten hoe we dat moeten aanpakken. Ook kunnen we een bijpassende infographic leveren, wat voor nog meer impact zal zorgen.

Een deskundig gemaakte explanimation

Het maken van een goede explanimation video is een vak apart, waarvoor je zowel verstand moet hebben van communicatie, als van explanimations. DONKER MEDIA heeft die expertise en zet deze graag voor je in. Onze mensen zijn niet alleen vakkundig, ze zijn ook nog eens dol op hun werk. Wij worden blij van een mooie, succesvolle video. Er is weinig zo leuk als zien hoe een vriend een filmpje dat wij gemaakt hebben deelt op zijn Facebook timeline!

Samenwerken

Samen met jou werken we aan de volgende viral animatie. Eerst stellen we samen een lijstje op: wat wil je met het filmpje bereiken? Wil je een nieuw product onder de aandacht brengen? Wil je mensen uitleggen wat ze (nog meer) met je product kunnen doen? Of wil je iemand tot actie aanzetten?

Wie is de doelgroep? Wanneer je je richt op jongeren, sla je natuurlijk een hele andere toon aan dan wanneer je filmpje vooral bestemd is voor 70+ ers? Wat is de kern van je verhaal? Wil je mensen informeren, overtuigen, enthousiasmeren? En welke sfeer moet je explanimation uitstralen? Wil je rustig overkomen? Zakelijk? Of wil je mensen juist triggeren en is een meer alarmistische toon gepaster?

Op basis van deze inventarisatie gaan we aan het werk aan een script. Het concept-script bespreken we weer met je, waarna we eventuele aanpassingen verwerken. Bij de volgende stap gaan we op zoek naar de juiste illustraties en stellen we het storyboard op. Een storyboard valt te vergelijken met een stripverhaal waarin we je hele filmpje laten zien. Vervolgens maken we de film, voegen we geluidseffecten toe en zoeken we naar de juiste voice-over. De keuze voor een bepaalde stem is erg belangrijk, want deze heeft een grote impact op het eindresultaat. Uiteraard bespreken we ook deze keuzes uitgebreid met je.

Laat animatie bedrijf DONKER MEDIA jouw explanimation video maken

Wij weten hoe je een goede explanimation video maakt. Animatiebedrijf Donker Media gaat dolgraag voor jou aan de slag. Zie jij dit ook zitten? We stellen ons graag aan je voor en bespreken de mogelijkheden met je. Zonder twijfel kunnen we je overtuigen dat een animatie video ook jouw bedrijf heel veel kan opleveren.

https://donkermedia.nl/explanimation/