Super grandparents
Image default
Electronica en Computers

Gebruik van een afstandssensor bij wegenbouw

Het aanleggen van wegen lijkt een klus die weinig nauwkeurigheid vraagt. Want wat maakt het uit of de weg twee centimeter naar links of rechts ligt? Dat klopt. Maar andere zaken zijn wel degelijk van belang. Zo moeten wegen aan eisen voldoen qua breedte bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor de breedte van rijstroken als het om een meerbaansweg gaat. En waar moeten de vangrails precies komen? Dit soort zaken wordt bepaald met behulp van een afstandssensor. Deze kan nauwkeurig meten waar het asfalt moet komen. Zo kan de nieuwe weg vlot worden aangelegd zodra de ondergrond hiervoor is geprepareerd.

Het aanbrengen van wegmarkering

Wegmarkering moet voldoen aan strenge eisen. De markering van rijstroken is gebonden aan regels. Bij het aanbrengen van deze markering moet dus zorgvuldig worden gewerkt. Het is natuurlijk geen doen om dat met een meetlint te doen. Een afstandssensor kan nauwkeurig bepalen waar de markeringen op de weg moeten worden gezet. Dit proces kan op die manier een stuk sneller worden uitgevoerd dan decennia geleden toen dit soort hulpmiddelen er nog niet waren en er met mallen moest worden gewerkt. Dankzij de moderne techniek kan een nieuwe weg nu veel sneller worden opgeleverd.

Heeft u sensoren nodig voor de wegenbouw?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier voor een afstandssensor voor de wegenbouw dan kunt u een beroep doen op DIS Sensors. Dit in België gevestigde bedrijf heeft hiermee ruime ervaring. Behalve standaard sensoren leveren zij ook maatwerk. U kunt uw wensen kenbaar maken door een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen. Dit kan zowel telefonisch als via het contactformulier op de website. Als u buiten België gevestigd bent, kunt u een beroep doen op een vertegenwoordigende leverancier in uw eigen land. Op de website vindt u hierover meer informatie. Hier leest u ook meer over de overige producten die dit bedrijf levert.

https://dis-sensors.com/be-nl/