Super grandparents
Image default
Vakantie

Glamping? Wat is dat nou weer?

Voor een (korte) vakantie in eigen land zit je in Oost-Nederland gebakken. Als je zo een reis aan het voorbereiden bent, kom je al snel op www.visitoost.nl. Deze website is een rijke bron aan informatie over activiteiten, bezienswaardigheden en accommodaties. Denk hierbij aan hotels, B&B’s, campings en aan glamping in Overijssel.

Alleen…glamping…? Die term is niet iedereen bekend. In dit artikel leggen we je uit wat glamping is en waarom dit zo snel zo populair is geworden.

Het woord glamping is opgebouwd uit glamorous camping. Kamperen in weelde dus. Glamping is perfect voor mensen die wel de natuurbeleving van het kamperen willen ervaren, maar geen zin hebben in de ongemakken van muggen, een (lek) luchtbedje en een net te koude slaapzak. Om over die typische eenpans-campinggerechten nog maar te zwijgen.

Glamping ontstond om het gat tussen kamperen en een hotel te dichten. Het begon simpel, met bungalowtenten die je kon huren, maar langzaam maar zeker werd het steeds beter en luxer.

Je verblijf staat klaar

Het gemak begint al bij aankomst. Je hoeft namelijk je tent niet op te zetten. Jouw tent, lodge of huisjes is al helemaal klaar voor je komst. Er zit een keukentje in (je kunt dus fatsoenlijk koken!), echte bedden met heerlijke matrassen en vaak zelfs degelijk meubilair. Je kunt zitten zonder rugklachten, slapen zonder onderbreking en de dag beginnen met een zelfgezette, verse, kop koffie!

Wat inspireerde tot glamping?

Het grappige, eigenlijk is glamping al eeuwen oud. Als je kiest voor een verblijf in een yurt, maak je gebruik van de eeuwenoude traditie van de Mongoolse nomaden. Voor hen was de yurt (een grote, ronde tent) hun thuis. En wat te denken aan de ontdekkingsreizigers van weleer? Die gingen echt niet op pad met een koepeltentje waar je jezelf nog niet in kon uitrekken. Hun safaritenten waren vaak een oase van luxe in een wilde omgeving. Het moderne glamping maakt gebruik van die geschiedenis en voegt daar modern comfort aan toe.

Vormen van glamping in Overijssel

Inmiddels is glamping mogelijk in allerlei vormen. Van de al genoemde yurt en safaritent, tot lodge, tiny house…ja, er zijn zelfs volledig ingerichte boomhutten waarin je heerlijk kunt verblijven.

Natuurlijk is niet iedereen fan van glamping. Sommige backpackers vinden glamping valsspelen. En dat is prima. Maar voor wie afzien en genieten niet in dezelfde zin passen is glamping geweldig. Wil je wel de voordelen van het kamperen, maar dan zonder de ongemakken? En probeer je dat het liefst eens vlakbij huis uit? Kijk dan op www.visitoost.nl voor de mogelijkheden van glamping in Overijssel