Super grandparents
Image default
Mode en Kleding

Het comfort van de Fjallraven Kanken rugzak

De Fjallraven Kanken is gemaakt van het uiterst duurzame Vinylon F-materiaal dat niet alleen bestand is tegen scheuren en barsten, maar ook waterdicht is – een belangrijke eigenschap om te hebben, ongeacht of je in de stad of in de natuur bent.

Hoewel de Kanken-rugzak niet snel scheurt, is hij wel gevoelig voor slijtplekken door dagelijks gebruik – vooral als je hem meeneemt op een druk openbaar vervoermiddel. Voor sommige Kanken-eigenaars voegt dit echter karakter toe aan de tas en geeft het hem na verloop van tijd een meer versleten, vintage look. Het is zeker de moeite waard om op te merken dat lichtere kleuren veel meer slijtplekken vertonen dan donkere tinten.

Comfort
Als je al eerder over de Fjallraven Kanken rugzak hebt gelezen, weet je al dat Fjallraven de tas oorspronkelijk heeft ontworpen om een comfortabel alternatief te zijn voor de andere opties die op dat moment op de markt waren. Dat experiment was overigens een groot succes. En aangezien de Kanken sinds zijn eerste verschijning in 1978 grotendeels ongewijzigd is gebleven, is het geen verrassing dat het vandaag de dag nog steeds een van de meest comfortabele stijlvolle rugzakken is.

Hoewel ze er op het eerste gezicht misschien niet veel uitzien, zijn de dunne nylon riemen verrassend comfortabel voor het dragen van normale gewichten, zoals wat je zou doen in de stad, op school, of voor een dagwandeling. In de rug van de Kanken rugzak zit een ingebouwd schuimrubberen inzetstuk dat helpt om je rug tijdens langere draagperiodes te beschermen.

Als extra bonus kan de Fjallraven Kanken ook in je hand of op je arm worden gedragen dankzij de kleinere bovenband die net zo comfortabel is als de twee op de rug.