Super grandparents
Image default
Aanbiedingen

JURA E6 review

Een andere volautomatische espressomachine die in enkele seconden koffie zet, is de Jura E6 . Het is een van de bonen-tot-kop-koffiezetapparaten met bijna dezelfde functies als de premium Jura Z8 . Met programmeeropties, intelligent watersysteem, PEP-brouwen en meer, is dit echt een geweldige machine voor zijn prijs.

Velen zochten naar de erg dure Jura Z8 (recensie hier) , maar hier is een goedkoper alternatief – Jura E80. Toch, een volautomatische espressomachine waarmee je koffie kunt zetten zonder lang wachten, het is zeker een product dat het waard is om ontdekt te worden. Hier is onze diepgaande beoordeling en waarom E6 ook een geweldige aankoop is, zelfs voor professionele barista’s.

Wat is Jura E6?

 

E6 heeft een eenvoudig, maar intuïtief en strak ontwerp. Hoewel dit nog steeds een volautomatische espressomachine is, ben je meer hands-on dan andere modellen. Het beschikt over premiumfuncties die alleen in dure koffiezetapparaten voorkomen. Met een druk op de knop en een draai aan de knop zet en stoom je binnen enkele seconden melk.

De geïntegreerde maalschijf is betrouwbaar om consistent koffiedik te geven. Met pre-infusie van de koffie met behulp van het intelligente Pre-Brew Aroma System van de machine, belooft het een efficiëntere koffie-extractie. Bovendien is er dankzij de PEP-technologie niets beters dan binnen enkele seconden een heerlijke kop koffie drinken.

Voordelen

 • Wordt nog steeds geleverd met de Pulse Extraction Process (PEP) -technologie voor een diepe natuurlijke smaak
 • Het heeft een mooi en strak design
 • Volledig aanpasbaar en bewaarbaar, met instellingen die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd
 • Maakt echt hete espresso met een rijke crema
 • Maakt cappuccino met een fluweelzachte en romige textuur
 • Het wordt geleverd met fijne schuimtechnologie
 • Met energiebesparende modus voor energie-efficiëntie
 • Kan draadloos worden aangesloten
 • Heeft een touchscreen bedieningspaneel om gemakkelijk toegang te krijgen tot de instellingen
 • Gemakkelijk te gebruiken met een stapsgewijze handleiding op het scherm
 • Bonencontainer en watertank hebben een grote capaciteit

Nadelen

 • Meestal gemaakt van plastic, waardoor het minder duurzaam is
 • De melktemperatuur wordt niet hoger
 • Kan geen voorgemalen koffie gebruiken, er is geen gleuf voor
 • Geen mogelijkheid om koffiepads te gebruiken
 • Beperkte keuze aan koffiedranken

Ontwerp en specificaties

De meeste Jura koffiemachines zijn inderdaad een blikvanger en de Jura E6 is geen uitzondering. Het ziet er elegant uit met een dominante zwarte plastic behuizing en zilveren zijpanelen. Deze combinatie maakt hem verbluffend waar je hem ook neerzet.

Bovenaan de machine bevindt zich een bonenreservoir van 9,9 oz met een transparant aromadeksel. Een capacitieve 63,6 oz verwijderbare plastic watertank aan de linkerkant met vershouddeksel. Op de juiste maat zit er een schakelaar voor heetwater- en stoombereiding.

Aan de bovenzijde aan de achterkant van de machine zit een schakelaar voor het instellen van de maalgraad (met deksel). Een speciale vultrechter naast de schakelaar voor het instellen van de maalgraad waar u de reinigingstablet plaatst tijdens het schoonmaken van de machine.

Het TFT-scherm toont verschillende instellingen van de machine. Het heeft multifunctionele knoppen aan de zijkanten waarvan de functies variëren afhankelijk van wat er op het scherm wordt weergegeven. Vooraan met in hoogte verstelbare koffie-uitloop en uitloop voor microschuim. Aan het kopjesplateau kan worden getrokken om de koffieresidubak te openen en daaronder bevindt zich de lekbak.

Het heeft een slank profiel met een afmeting van 11 x 17 x 13,5 inch en een gewicht van 21 pond. Zoals de meeste producten in de VS, werkt het op 120 V met een nominaal vermogen van 1450 W. Het heeft een pomp van 15 bar en een Thermoblock-ketel gemaakt van roestvrij staal bekleed aluminium.

In slechts één minuut en 58 seconden is de machine klaar voor gebruik. Het heeft pre-infusietechnologie met programmeerbare instellingen zoals dosis, melktemperatuur, shottijd en temperatuur.

Eigenschappen en functionaliteiten

De Jura E6 heeft een aantal noemenswaardige functies om u te helpen bij uw aankoopbeslissingen. Onder hen zijn de volgende:

 • Ingebouwde molen – Het wordt geleverd met de Aroma G3-braammolen die supersnel maalt, maar toch erg stil. Je kunt de molen instellen op een van de zeven fijnheidsstanden die ook van invloed zijn op de maalduur. U kunt hiervoor de schakelaar voor het instellen van de maalgraad gebruiken. Omdat het een verfijnde bramenset heeft, ben je er zeker van dat je gelijkmatig malen met een hogere efficiëntie krijgt.
 • TFT-schermweergave – Wordt geleverd met een duidelijk en gebruiksvriendelijk scherm, waardoor de bediening eenvoudig is. Het heeft knoppen aan de zijkant die bedoeld zijn voor espresso, cappuccino, koffie en melkschuim. Navigeren is vrij eenvoudig, aangezien de knoppen aan de zijkant afhankelijk zijn van wat er op het scherm wordt weergegeven. Dit is geen touchscreen display, maar met behulp van de zes knoppen aan de zijkant bedien je de machine eenvoudig – volg gewoon de prompt op het scherm.
 • One-Touch Cappuccino – Omdat het wordt geleverd met een Capuccinatore / sifonmelksysteem, is het bereiden van een kopje cappuccino slechts een druk op de knop verwijderd.
 • PEP-brouwen – Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het in plaats van een constante stroom water door de koffie gepulseerd net voordat de pre-infusie begint. Het intensiveert het aroma voor een grotere intensiteit en een kortere zettijd. Het geluid aan het begin van het koffiezetten wordt gemaakt door de PEP-technologie.
 • Intelligent Pre-Brew Aroma System – Hiermee kunt u uw drankjes tussen de vijf en 16 gram koffie bereiden. Het infuseert de koffie voor het zetten, zodat u de best mogelijke extractie kunt bereiken. Je hebt de vrijheid om de koffietemperatuur en het volume naar wens aan te passen.
 • Intelligent watersysteem – met RFID-technologie detecteert de machine automatisch of er een waterfilter wordt gebruikt. Als je geen filter gebruikt, is het aan te raden om het CLEARYL Smart / Pro Smart waterfilter te gebruiken. Dit elimineert kalkaanslag, chloor en andere zware metalen die de smaak van je koffie veranderen. Het gebruik van het filter verlengt ook de levensduur van deze machine. Installeer het eenvoudig en deze functie doet de rest.
 • Fijnschuimtechnologie – Zonder enige handmatige bediening op het stoompijpje kunt u de melk opschuimen wat u maar wilt – schuimend of luchtig. Gebruik gewoon het TFT-display, blader door de instellingen en bepaal vervolgens de textuur van de melk. De machine zal doen waarvoor hij is ontworpen.
 • JURA Smart Connect – U kunt de machine met uw smartphone verbinden via het Smart Connect-apparaat, dat u apart moet aanschaffen. Hiermee kunt u met uw telefoon op afstand selecties en wijzigingen op de machine aanbrengen. U kunt ook wijzigingen aanbrengen in de instellingen zonder dat u dit op uw computer hoeft te doen. Het is handig en maakt de bediening veel gemakkelijker.

Er zijn nog andere uitstekende eigenschappen van E6. De bovengenoemde zijn echter essentieel om een ​​bevredigende kop koffie te zetten.

Installatie en bediening

Plaats de machine uit de doos op een plaats die niet gevoelig is voor water. Als u weinig ruimte heeft, zorg er dan voor dat de ventilatiesleuven niet worden afgedekt. Dit om oververhitting en mogelijke schade aan het apparaat te voorkomen.

Als u de machine voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om de waterhardheid te testen. Dit is om ervoor te zorgen dat het water veilig is voor de koffiemachine, zodat het de smaak van je koffie niet verandert. Dit is niet alleen een noodzaak voor de Jura E6, maar voor elke koffiemachine, zelfs als je een waterfilter gebruikt.Volledige installatie-instructies voor het eerste gebruik zijn te vinden in de instructiehandleiding. De machine zal ook gemakkelijk te begrijpen prompts op het TFT-scherm weergeven, zodat u onderweg kunt worden begeleid.

Vul het bonenreservoir met verse koffiebonen en vergrendel het aromadeksel. Vul op dezelfde manier het waterreservoir en plaats het terug in de machine, en vergrendel vervolgens het deksel van het waterreservoir.

Als je melk gebruikt, sluit je de machine via de melkslang aan op het roestvrijstalen opschuimreservoir. Sluit de slang aan op de uitloop voor microschuim en plaats het andere uiteinde op het melkreservoir. Het wordt aanbevolen om een ​​melkkoeler of een vacuümmelkcontainer te gebruiken om de melktemperatuur op 4–8 ° C (39–46 ° F) te houden.

Om te beginnen met koffiezetten, selecteert u gewoon de koffiedrank die u wilt hebben. Nadat u op de knop hebt gedrukt die overeenkomt met de koffiedrank, start de bereiding en wordt de koffiesterkte op het scherm weergegeven. De standaardhoeveelheid water wordt afgegeven, tenzij u de vooraf ingestelde instellingen heeft gewijzigd.

Hij stopt automatisch, maakt je koffiedrankje op en de machine is nu weer klaar voor gebruik!

Als u de vooraf ingestelde instellingen voor parameters zoals koffiesterkte, temperatuur en waterhoeveelheid wilt wijzigen, kunt u naar de programmeermodus. U kunt wijzigingen aanbrengen in ‘Opschonen’, ‘Ontkalken’, ‘Expertmodus’, ‘Taal kiezen’ enzovoort.

Om de vooraf ingestelde instellingen voor elke speciale drank te wijzigen, gaat u naar de ‘Expertmodus’. U kunt de koffiesterkte, de waterhoeveelheid en de temperatuur wijzigen. Een gedetailleerde gids is opgenomen in de producthandleiding.

Als je de machine uitzet, verschijnt er ‘Melksysteem reinigen’ als je melk gaat bereiden. Daarna gaat het in het reinigingsproces met tussendoor berichtenschermen. Anders wordt het uitschakelen na 10 seconden uitgevoerd.

Brouwcapaciteit en proces

Omdat de Jura E6 een combi-uitloop heeft, zet je twee kopjes koffie tegelijk. De machine geeft u berichtaanwijzingen om u bij het gebruik te helpen. Zet hem aan en er staat: “Welkom bij JURA.” Het volgende bericht luidt als volgt: “Machine verwarmt.” Vervolgens “Machine spoelt”, aangezien het systeem automatisch voor elk gebruik wordt gespoeld.

Als je een shot of een koffiemachine wilt trekken, zorg er dan voor dat het waterreservoir voldoende water heeft. Als de machine ‘Vul bonenreservoir’ of ‘Koffieresidubak legen’ en een andere melding weergeeft, is het belangrijk om dit op te lossen voordat u verder kunt gaan.

Zodra alles in orde is, wordt het startscherm weergegeven. Als u espresso wilt bereiden, drukt u eenvoudig op de knop die bij die koffiedrank hoort. Maar wacht, u moet eerst kopjes onder de tuit zetten voordat u op de knop drukt (u kunt één kopje of twee kopjes gebruiken). Voor twee espressokopjes moet je twee keer op de ‘Espresso’-knop drukken (interval van één seconde). Hetzelfde proces geldt voor het bereiden van twee kopjes koffie.

Voor het bereiden van cappuccino is het belangrijk om de melkkan via de melkslang aan te sluiten op de melkopschuimer. U kunt het doen zonder dat u een kopje hoeft te verplaatsen of handmatig melk hoeft te stomen. Zorg er wel voor dat het kopje onder de combi-uitlopen (de koffie-uitloop en de uitloop voor microschuim) zit. Druk vervolgens op ‘Cappuccino’ en draai de schakelaar aan de rechterkant om te stomen wanneer het bericht ‘Schakelaar open’ wordt weergegeven.

De melding ‘Melkschuim’ wordt weergegeven wanneer de machine de melk bereidt. Zodra de vooraf ingestelde hoeveelheid melk is bereikt, stopt het proces. Schakel de schakelaar uit door deze terug te draaien naar de oorspronkelijke positie. Je cappuccino is nu klaar, geniet ervan!

Reiniging en onderhoud

De espressomachine moet na elk gebruik worden schoongemaakt. Koffie- en melkresten kunnen de smaak en kwaliteit van de koffie veranderen. Veeg dus in het algemeen gemorste vloeistoffen weg en knoei na gebruik met een zachte, vochtige doek.

U moet het lekbakje en de koffieresidubak aan het einde van de dag legen. Maak ze schoon met warm water om hardnekkige resten te verwijderen. Doe dit als de machine nog aan staat, anders wordt de koffiedikteller niet op nul gezet.Om de prestaties te verbeteren en de levensduur van deze koffiemachine te verlengen, integreert Jura verschillende onderhoudsprotocollen en vraagt ​​de gebruiker om dit te doen. De taken omvatten het spoelen en reinigen van de machine, het spoelen en reinigen van de uitloop voor microschuim, het vervangen van het waterfilter en het ontkalken.

Nogmaals, er zijn berichtprompts en instructies om het onderhoud te vergemakkelijken. Als u melk bereidt, moet u de uitloop voor microschuim dagelijks schoonmaken. Het ontkalken zal de machine 40 minuten draaien. Zorg ervoor dat het niet wordt onderbroken, anders kan de machine beschadigd raken.

Voor het ontkalken van het waterreservoir zijn daarentegen JURA-ontkalkingstabletten nodig en laat deze daar een nacht of meerdere uren staan. Spoel het daarna grondig uit. Als je de filterpatroon gebruikt, verwijder deze dan voordat je gaat ontkalken. U kunt het waterreservoir bijvullen met koud water zodra het proces is voltooid.

Accessoires en add-ons

In tegenstelling tot andere espressomachines, worden deze alleen geleverd met een paar accessoires die bij uw aankoop zijn meegeleverd. Onder hen zijn de Jura CLEARYL Smart-filterpatroon en zes multi-pack tweefasige reinigingstabletten. Bij aankoop krijgt u een roestvrijstalen opschuimkan van 20 oz.

Bovendien wordt het geleverd met Capresso East Coast Blend Coffee Beans van 1 pond (medium gebrand). Je hebt ook 3 oz keramische tiara-espressokop en schotel. Er zijn niet veel add-ons bij uw aankoop, maar u weet dat u met JURA gemakkelijk extra accessoires kunt kopen op internet op www.jura.com.

Voor wie is dit product bedoeld? / Moet je dit kopen?

Jura-koffiemachines zijn gemaakt om lang mee te gaan. Voor een bean-to-cup-koffiezetapparaat is de prijs van de Jura E6 echter een beetje hoog. Het is heel belangrijk om te begrijpen waarom u een enorm bedrag betaalt voor een Jura-product.

Eigenlijk is het thuis een betrouwbaar koffiezetapparaat, hoewel het duur is, zul je snel merken dat het het allemaal waard is. Als je een koffieverslaafde bent en niet tevreden bent met één of twee espresso-shots per dag, dan is deze machine het beste voor jou.

In plaats van elke keer dat u een kopje koffie wilt, uitstapjes naar de plaatselijke caféwinkel te maken, kunt u thuis cappuccino, espresso of gewoon koffie zetten. U kunt dus tijd besparen en het geld besparen dat u op de lange termijn in een plaatselijk café zou kunnen uitgeven.

Deze espressomachine is dus geschikt voor mensen die veel koffie drinken. Het zet snel en staat altijd klaar wanneer je trek in koffie je krijgt. Bovendien heeft het premiumfuncties die u nooit wilt missen.

Conclusie over de JURA E6

Op basis van de grondige beoordeling die we hebben gemaakt, is de Jura E6 een geweldige espressomachine van bonen tot kop. Je hebt voornamelijk opties voor cappuccino, espresso en koffie. Dus als je een espressoliefhebber of een cappuccino-verslaafde bent, is deze perfect voor jou.

Het is gemakkelijk te bedienen met het TFT-scherm, plus promptberichten om u er doorheen te leiden, deze machine is echt voor iedereen. U hoeft geen instantkoffie meer te gebruiken en u kunt deze machine gebruiken om uw drankje in slechts enkele seconden te bereiden (nadat het klaar is voor gebruik)! Er is niets opwindender dan het aroma te ruiken en met je vingers op de tafel te tikken, terwijl je nadenkt wanneer de koffie klaar is.

Voor degenen die willen dat hun melk heter is, hebben we hier een probleem, aangezien de meeste gebruikers klaagden dat ze gewoon lauwe melk kregen. En als je koffie-opties verwacht zoals die in Jura Z8, dan wens je gewoon de maan. Dit is een espresso- en cappuccino-apparaat met nog een paar functies en niets meer.