Super grandparents
Image default
Verbouwen

Kiezen voor een Woonserre

Woonserres zijn al lang een enorm populaire manier om de oppervlakte van woningen uit te breiden, vooral in landen waar geen bouwvergunning vereist is voor deze kleine uitbreidingen. Met grote glazen ramen en veel ruimte voor meubels geven ze ons een extra kamer om van het buitenleven te genieten, zonder dat we direct met het weer te maken hebben.

We kennen echter allemaal de nadelen van serres. Met kunststof daken zijn serres vaak zinderend heet in de zomer en ongewoon koud in de winter, met slechte thermische retentie-eigenschappen.

Het is een feit dat veel huiseigenaren ertoe brengt hun dromen over het uitbreiden van hun huis te laten varen – maar er is een andere manier; solide serre daken.

Maar waarom zou u kiezen voor een betegeld serredak? Hier zijn een paar belangrijke redenen:

Warmer in de winter, koeler in de zomer – Traditionele kunststof serre daken bieden een uitzonderlijk slechte thermische efficiëntie, warmen gemakkelijk op in de zomerzon en bieden geen isolatie tegen het koude winterweer. Dit betekent dat de temperatuur in de serre vaak onaangenaam kan zijn.

Met een massief daksysteem profiteert u niet alleen van de schaduw van de zon, maar ook van de ingebouwde isolatie. Dit betekent dat u beschermd bent tegen het grootste deel van de zonnewarmte in de zomer en geïsoleerd tegen de kou in de winter, voor een meer gematigde serre het hele jaar door.

Verbeterde esthetiek – Serres steken vaak als een zere duim uit aan de achterkant van onze huizen. Vaak gemaakt van PVC kunststof, missen ze soms esthetische samenhang met de rest van de woning.

Door een pannendaksysteem te installeren, laat u het ontwerp van uw oorspronkelijke woning extra tot uiting komen, met honderden beschikbare dakpanontwerpen die bij uw woning passen.

Superieure akoestiek – Massieve daksystemen hebben als bijkomend voordeel dat ze het akoestisch profiel van uw serre drastisch verbeteren.

Hoewel dubbele beglazing effectief is in het weren van geluid van buitenaf, zijn traditionele serre dakontwerpen dat niet. Het is een enorme verspilling van dubbel glas als u het ons vraagt, maar met een professioneel ontworpen en geplaatst massief serre dak, kunt u het akoestisch profiel van uw dubbele beglazing opwaarderen.

Massieve daken zijn veel effectiever in het buiten houden van geluid en in combinatie met de hoge kwaliteit dubbele beglazing betekent dit dat uw serre een stille, aangename plek is om te vertoeven.

Natuurlijk zijn dit slechts een paar voordelen van een massief serredak. Dus, waarom wachten.

https://www.inforegio.be/dakwerken-bastiaenssen-herentals