Super-grandparents

Liebherr WKt 4551 koopt u tegen de beste prijs bij Cavepromotor.nl

10 aug 2016

Liebherr WKT 4551 GrandCru? Het klonk me heel bijzonder in de oren. Vooral omdat ik hierover in gesprek was met een man die alles maar dan ook alles wist te vertellen over wijnbewaarkasten. Voor mij was het de eerste kennismaking met wijnbewaarkasten en mijn interesse was meteen gewekt. Vooral  omdat ik ook een absolute wijnliefhebber ben en me vaak erger aan de temperatuur waarop wijnen geschonken worden. Vrienden van mij hebben een restaurant waar je voor een eerlijke prijs fantastisch kan eten en drinken. De man heeft me ook geleerd dat wijnen steeds op de juiste temperatuur moeten worden gedronken. Hij heeft in zijn restaurant ook een wijnbewaarkast staan. Heel erg belangrijk. Elk restaurant zou dit moeten hebben, je kan dit natuurlijk niet gaan verplichten. Maar wees nu eerlijk, je bestelt een glas Multipulciano van 20,- euro en het wordt geschonken op een veel te warme temperatuur! Weg het hele genot! Ja inderdaad zowel de duurdere als goedkopere wijnen horen op een juiste temperatuur geschonken te worden. Witte wijn hoort geschonken te worden op een temperatuur van 11 °C en rode wijn hoort geschonken te worden op een temperatuur van 18 °C. Als je nu gaat nadenken hoe vaak vooral rode wijn op een verkeerde temperatuur geschonken wordt, dan is dit werkelijk jammer en een echte schande! Mijn ervaring is dat ik al in zogezegd goedkopere restaurants heb meegemaakt dat de wijnen op een perfecte temperatuur worden geschonken. En jammer heb ik ook al meegemaakt dat in de duurdere restaurants de wijnen aan absoluut verkeerde temperaturen worden geschonken. De wijnen staan hier vaak gewoon in het restaurant, waar de temperatuur dan veel te hoog is. Ik vind het ook leuk om in een mooie jurk te gaan dineren dus niet in een pelsen jas! Dus in hemelsnaam als je een restaurant hebt en je vraagt zulke achterlijke prijzen voor de wijnen, koop jezelf dan een wijnbewaarkast aan. Om verder te gaan op het model type Liebherr WKT 4551 kan ik alleen maar zeggen dat dit de hemel op aarde is in mijn woonkamer. Jazeker je hoort het goed in mijn woonkamer. De wijnbewaarkast heeft een mooie luxe afwerking. Je kan ook voor een goedkopere uitvoering gaan en begrijp me zeker niet verkeerd; deze modellen zijn ook zeer degelijk en mooi.  Maar wat mij aan deze kast vooral intrigeerde was de legplank met presentatieplateau. Dit kan je optioneel erbij kopen. Het is een plank waar je een geopende fles op kan bewaren onder een hoek van 45 °C. Omdat ik alleenstaand ben en toch ook wel eens wil genieten van een glas wijn op een eenzame avond, is dit de ideale oplossing. De wijn wordt op deze manier perfect bewaard bij een perfecte temperatuur en de dag erna kan ik van dezelfde fles en heerlijk glas wijn drinken. Maar wat deze wijnbewaarkast ook als meerwaarde heeft, is dat je verschillende soorten/modellen van flessen kan bewaren. Je hebt bijvoorbeeld het model van een Bordeauxfles en dan meer het trechtermodel. Deze flessen geven een compleet andere manier van leggen. Heel belangrijk is hierbij dan de diepte en breedte van de kast om alle verschillende modellen te kunnen bewaren. Omdat ik een wijnliefhebber ben van hele verschillende wijnen gaf dit de doorslag voor mij om dit type wijnbewaarkast te kopen. Belangrijk natuurlijk ook het prijskaartje. Als je staat voor degelijkheid en kwaliteit, kies je in ieder geval voor Liebherr. En de prijs viel mij zeer zeker mee : 1699,- Euro. Deze mooie prijs voor iets waar je de rest van je leven alleen maar van kan genieten! Hier klink ik alvast op!