Super grandparents
Image default
Aanbiedingen

Linkbuilding | SAM Online Marketing

Linkbuilding

Zonder linkbuilding is uw website niet goed vindbaar. Linkbuilding laat aan Google zien hoe uw online netwerk eruit ziet. Linkbuilding kunt u onderscheiden in interne- en externe linkbuilding. De manier waarop u linkbuilding toepast aan uw website vertelt Google hoe hoog uw pageranking is. Er zijn diverse tools die u helpen uit te zoeken hoe hoog uw pageranking is. Een link naar een ‘slechte’ landingspage zal uw online waarde laten dalen. Een link naar een ‘goede’ landingspage echter zal dit alleen maar verbeteren. De hoeveelheid linkbuilding maakt ook uit omdat de zoekmachine van Google in het geval van te veel verbindingen er van uit gaat dat er sprake is van linkfarming.

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding is de structuur van uw webpagina wat betreft navigatie. Het moet makkelijk voor een bezoeker zijn om de juiste informatie op de juiste plaats te kunnen vinden. Heeft u bijvoorbeeld een website die schoenen verkoopt wilt u een aparte webpagina met Nike en een aparte met Adidas en dan moeten die pagina’s doorlinken naar de modellen van Nike of Adidas. Dit is een simpel voorbeeld maar zo werkt het in principe.

Externe linkbuilding

Externe linkbuilding is het linken van en naar andere websites. U kunt links naar andere webpagina’s plaatsen die relevant zijn aan uw website en andersom. Dit creëert naamsbekendheid. Naast de naamsbekendheid laat het ook aan Google zien hoe uw online netwerk eruit ziet. Dat is misschien nog wel belangrijkere dan de naamsbekendheid, want hoe belangrijker Google uw vindt hoe hoger uw pageranking uiteindelijk wordt.

Online marketing bureau

Een online marketing bureau is gespecialiseerd in linkbuilding. Zij houden bij waar links worden gedeeld en of deze links relevant zijn. Zij zorgen er ook voor dat er niet te veel links worden gedeeld. Wat betreft de interne linkbuilding zorgen zij voor goede navigatie op de website. Die laat aan Google zien welke pagina’s aan elkaar relevant zijn en daarom hoger moeten scoren. Bent u geïnteresseerd in linkbuilding en wilt u weten hoe het uw online positie kan verbeteren? Neem dan eens contact op met een online marketing bureau en vraag naar de linkbuilding prijs voor jouw campagne.