Super grandparents
Image default
Woning en Tuin

Waarom zijn beleggingspanden zo in trek?

De laatste jaren zijn vrij bijzonder. Het Covid-19 virus heeft ons in de greep (gehouden), de inflatie is ongekend hoog en de huizenmarkt is compleet ontploft. Doordat de huizenmarkt compleet ontploft is, worden er al miljoenen voor een normale rijtjeswoning in Amsterdam gevraagd. Dit is uiteraard van de zotte, maar het is wel typerend voor de huidige staat van de woningmarkt. Tegelijkertijd is het opvallend dat de beleggingspanden nog steeds in trek zijn. Meerdere experts wijzen erop dat hier meerdere redenen voor te bedenken zijn.

Reden 1: er blijf altijd vraag naar woningen of overige panden

Het is simpelweg een feit dat er altijd vraag naar woningen of overige panden blijft. Elk mens moet namelijk een dak boven zijn hoofd hebben. En elk bedrijf moet een uitvalsbasis hebben, ondanks dat het thuiswerken steeds populairder geworden is.

Dat vastgoedinvesteerders nu veel geld voor beleggingspanden moeten betalen, deert hen niet. Door bovengenoemde reden zijn zij namelijk in staat om een lange beleggingshorizon aan te houden. De hogere verkoopprijzen verdienen zij op termijn ‘gewoon’ terug. Op www.Damborg.nl vind je meer interessante uitleg over een dergelijke beleggingshorizon.

Reden 2: het is mogelijk om een passief inkomen op te bouwen

Met een beleggingspand ben je in staat om een flink rendement te behalen. Dát is vooral te danken aan het feit dat je van wederkerende passieve inkomsten kunt genieten. Hoe je dit kunt doen? Als je een beleggingspand in je bezit hebt, kun je dit pand gaan verhuren. Aangezien er veel vraag naar woningen is, kun je zelfs een flinke huursom per maand vragen. Op die manier bouw je probleemloos een passief inkomen op. Het feit dat je eerder meer geld voor het beleggingspand hebt betaald, maakt niet meer uit. Door het passieve inkomsten verdien je dit immers weer terug.

Reden 3: flinke concurrentie

Wil je in beleggingspanden investeren? Dan moet je rekening houden met een flinke concurrentie. Doordat er sprake van een flinke concurrentie is, wordt eigenlijk alles en iedereen opgejaagd. Dát zorgt er ook voor dat de beleggingspanden in trek zijn en in trek blijven.