Super grandparents
Image default
Energie

Wilt u een stroomgenerator kopen voor uw camper?

Op vakantie met de camper is voor velen het ultieme gevoel van vrijheid. U heeft altijd uw vakantiehuis op wielen bij u, waardoor het mogelijk is om bij iedere mooie locatie de camper stil te zetten en te genieten van het uitzicht met een kopje eigen gezette koffie. Tenminste, als u genoeg stroom heeft om uw koffiezetapparaat aan te zetten. Op een camping is stroom geen enkel probleem, maar wanneer u ergens langs de kant van de weg elektriciteit nodig heeft, dan bent u aangewezen op uw eigen stroomvoorziening. Wilt u een stroomgenerator kopen om uw eigen energievoorziening aan te leggen? Dan kunt u eens kijken in het assortiment van Navex Elektro te Wommelgem.

Stroomgenerator kopen, wat is het eigenlijk?

In een camper wordt uw stroom geleverd door de batterijen. U heeft in een camper meestal een bedrijfsbatterij en woonbatterij. De bedrijfsbatterij heeft u nodig voor het voertuig en de woonbatterij levert de stroom voor het leefgedeelte van de camper. Om stroom te kunnen opwekken, heeft u batterijen nodig en een batterijlader. De batterijlader zorgt ervoor dat uw batterijen geladen worden als u rijdt of als u inplugt in het elektriciteitsnet op een camping. Uit de woonbatterijen komt 12 of 24 volt en daarmee kunt u alle elektrische apparatuur van stroom voorzien die op gelijkstroom werken, zoals de verlichting en de ijskast. Wanneer u niet op een camping staat en apparaten wilt aansluiten die 220 Volt nodig hebben, zoals gewone koffiezetapparaten of een laptop, dan heeft u ook een omvormer nodig. Die transformeert zwakstroom in wisselstroom waardoor u ook gewone huishoudelijke apparaten van stroom kunt voorzien. 

Welke stroomgenerator moet u kopen?

Welke stroomgenerator u het best kunt kopen, hangt af van hoeveel stroom uw apparaten nodig hebben, wat voor batterijen u heeft en wat de capaciteit is van de batterijen. Als u een stroomgenerator wilt kopen en niet weet welk model u nodig heeft, kunt u hiernaar informeren bij Navex Elektro te Wommelgem.

https://www.navexelektro.be/