Super grandparents
Image default
Gezondheid

HOE ANGST TE OVERWINNEN?

Angst overwinnen betekent de angstreactie benutten en in je voordeel gebruiken. Leren hoe je angst kunt overwinnen begint met het vinden van je centrum. Hier zijn betrouwbare tips om angst en angst te overwinnen, zodat je het leven ten volle kunt leven.

1. IDENTIFICEER JE ANGST
Leren hoe je angst kunt overwinnen, lijkt veel op elke probleemoplossende uitdaging, omdat je de uitdaging moet identificeren om deze te overwinnen. Waar ben je bang voor? Ga een paar minuten rustig zitten en observeer je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Schrijf op wat er naar voren komt en wees zo specifiek mogelijk. Overweeg om een ​​dagelijkse mindfulness-meditatieoefening te omarmen om meer duidelijkheid te krijgen over wat je drijft. Als je je centrum vindt, zul je je gesterkt voelen om je angsten het hoofd te bieden.

2. ERKEN DAT ANGST IN JE VOORDEEL KAN WERKEN
Onze emoties zijn er om ons dingen te vertellen. Als je angst voelt, wil je ziel je iets vertellen – dus luister. Als je je overweldigd voelt door stress of afgeleid wordt door een subtiele maar aanhoudende angst, is het waarschijnlijk een onbewuste angst die je aandacht nodig heeft. In plaats van het te vermijden, vereist het overwinnen van angst dat je in je angst leunt. Bekijk de angst als een stukje informatie in plaats van een bedreiging voor je overleving. Wanneer je angst in je voordeel gebruikt, kan het je leven niet verpesten. Bij het overwinnen van angst wordt het je bondgenoot – een kritieke bron van begeleiding om je volledige potentieel te bereiken.

3. ZIT MET JE ANGST
Er zijn tijden voor actie en tijden voor reflectie. Als u te snel handelt om uw angst te overwinnen, kan dit leiden tot gedrag dat meer kwaad dan goed doet, zoals naar een drankje grijpen, zich overgeven aan troostmaaltijden of zelfs het gevoel volledig onderdrukken. De volgende keer dat u zich angstig voelt, doe dan niets. Ga een paar minuten met je angst zitten. Denk er over na. Wat is de oorzaak? Is het angst voor onzekerheid? Faalangst? Wat is het verhaal dat je jezelf vertelt over waarom je deze angst niet kunt overwinnen? Een moment van reflectie kan een groot effect hebben op het overwinnen van angst op een productieve, weloverwogen en effectieve manier.

 

https://nickdewaard.nl/