Super grandparents
Image default
Bedrijven

De as van een overledene in een diamant verwerken: ook voor overleden huisdieren is dit mogelijk

Het verlies van een dierbare luidt, of dit nu verwacht of onverwacht plaatsvond, een emotionele tijd met veel verdriet in. Een rouwproces kan een lange tijd in beslag nemen. Hetzelfde geldt voor de baasjes van een overleden huisdier. Ook zij worden geconfronteerd met enorm veel verdriet. Soms rouwen we om dieren nog wel meer dan om personen, blijkt uit onderzoek. Een huisdier maakt deel uit van het gezin en is vormt daarvan een deel waarmee u een net zo sterke band kunt opbouwen.

Een sieraad van de as van uw huisdier

Kleine huisdieren worden na hun overlijden nogal eens in een achtertuin begraven, maar bij grotere dieren als honden en katten wordt vaak voor crematie gekozen. De vraag rijst dan wat u daarna met de as doet. Uitstrooien lijkt een voor de hand liggende optie, maar wat als u een deel van uw huisdier toch dicht bij u wilt kunnen houden? Dan kunt u de as in een mooi sieraad laten verwerken. CR Diamond Polishing is gespecialiseerd in het verwerken van de as van een overledene in een diamant en doet dit ook voor huisdieren.

Uw huisdier altijd bij u dragen

Het Antwerpse bedrijf mag zich specialist op het gebied van herinneringssieraden noemen. De assen van een overleden huisdier worden door deskundige diamantbewerkers gebruikt als basis waaruit een asdiamant kan worden gecreëerd. Door de as van een overledene in een diamant te verwerken, kunt u de betreffende persoon of het dier altijd bij u dragen. Een sieraad met een grotere sentimentele waarde bestaat niet.

Steun in de rouwperiode

Het dragen van de as van een overledene in een diamant, na het overlijden van uw geliefde huisdier bijvoorbeeld, geeft u steun tijdens de rouwperiode, maar ook daarna. Omdat u in de rouwperiode de meeste behoefte heeft aan die ondersteuning, zorgt CR Diamond Polishing ervoor dat uw sieraad zo snel mogelijk wordt geleverd. Bovendien behoren ook herinneringsdiamanten met een stukje vacht of pels bij dit bedrijf tot de mogelijkheden.