Super grandparents
Image default
Woningen

Huis kopen in 4 stappen

Een huis verbouwen doe je waarschijnlijk geen 10 keer in je leven. Voor veel mensen is het een belangrijke aankoop die ze ooit gaan doen. Het is dus aan te raden je hiervoor goed voor te bereiden. Er zijn namelijk een hoop factoren waarmee je rekening moet houden. Van een simulatie lening tot aan de planning. Hier zijn 4 stappen die jou ultiem voorbereiden op de verbouwing van je huis.

Simulatie lening

De allereerste stap bij het verbouwen van een woning is bepalen hoeveel je uit te geven hebt. Om hier meer licht op te schijnen kan het aan te raden zijn een simulatie van een lening aan te vragen. Hierbij kun je inzien hoeveel je hypothetisch zou kunnen lenen. Wanneer eenmaal overzichtelijk is hoeveel je zou kunnen lenen kan het verbouwen beginnen!

Zoektocht

Na je simulatie lening zou je precies moeten weten hoeveel je uit te geven hebt. Je kunt nu dus gaan beslissen wat je wilt verbouwen voor dat geld. Is het mogelijk om alles te verbouwen of een klein gedeelte ervan? Bij het zoeken naar de perfecte meubels en vakmensen raden wij aan altijd de zoekresultaten te beperken tot 10% onder je simulatie lening. Er zijn vaak onvoorziene kosten. Het is een geruststellende gedachte dat je het geld voor deze kosten nog achter de hand hebt.

Extra kosten

Ten slotte is het belangrijk rekening te houden met eventuele extra kosten. Kijk daarbij goed naar de toekomst. Zie jij in de toekomst ook kinderen in het huis wonen? Moet je dan weer verbouwen of neem je dat nu mee in je keuzes? Of is een nieuwe vloer noodzakelijk om je leefbaarheid te garanderen? Dit zijn beide uitdagende projecten die vaak veel kosten met zich mee dragen. Het is belangrijk ook dit mee te nemen in je simulatie lening. Huidige regelgeving en omstandigheden kunnen namelijk impact hebben op het uiteindelijke bedrag wat daarin voorspeld wordt. En voorafgaand precies weten hoeveel geld je te spenderen hebt is wel zo geruststellend.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/