Super grandparents
Image default
Woningen

Nieuwe deuren kopen

Voor- en nadelen van kunststof raamlaminering.
Gelaagd glas ziet er indrukwekkend uit en wordt minder kwetsbaar voor omgevingsinvloeden. Voordat u gekleurde profielen bestelt, is het de moeite waard om de voor- en nadelen van raamlaminering, de kenmerken van een dergelijke coating, te kennen.

Lamineren – wat is het?
Dit is de naam van de methode voor het verwerken van een plastic oppervlak, materiaal. De lamineerfolie wordt met een lamineermachine op de kunststof aangebracht. Ten eerste wordt PVC bedekt met een primer en vervolgens, bestand tegen hoge bedrijfsdruk en temperatuur, wordt het bedekt met een acrylfilm. Om het op een plastic oppervlak te bevestigen, wordt het verwerkt met drukrollen. De coating heeft veel voordelen, het lost twee problemen op: decor, PVC-bescherming. Het geeft het raam de gewenste kleur, beschermt het plastic tegen spaanders en krassen. Een dunne acrylfilm kan glad, gekleurd en gestructureerd zijn. Het kan natuurlijk hout, graniet, marmer, metaal nauwkeurig imiteren. Het heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen.

 

Soorten raamlaminering
Dubbelzijdig

De folie wordt aan beide zijden op het profiel aangebracht. Zowel binnen als buiten in verschillende tinten of hetzelfde.

Eenzijdig

Lamineren van plastic alleen van buitenaf of alleen van binnenuit is goedkoper. In het eerste geval is de beglazing aangepast aan het concept van de gevel, in het tweede probeert deze harmonieus te combineren met het interieur van de kamer. Aan één zijde geverfde profielen worden vaak besteld om historische gebouwen te versieren.

Lamineren in bulk

De gekleurde coating wordt buiten en in het profieldeel gebruikt. Er is geen wit PVC. Dit type lamineren lijkt onder andere de duurste.

 

Voor- en nadelen van raamlaminering
voors

De onkwetsbaarheid van decoratieve en beschermende film op ramen tot extreme temperaturen, ultraviolet licht, het vermogen om plastic extra te beschermen tegen spaanders, krassen.
Lange termijn operatie. De acrylfilm behoudt decennialang zijn beschermende eigenschappen. Ontworpen voor 25 jaar gebruik.
Type PVC-profielen. Ziet eruit als natuurlijk hout. Het voordeel is dat PVC-houtachtige kozijnen veel goedkoper zijn dan hun houten tegenhangers, en minder veeleisend in onderhoud.
Grote keuze aan coatings. U kunt een betaalbare oplossing vinden voor elke gevel, interieur, ramen installeren onder hout, marmer of metaal.
Dubbelzijdig, enkelzijdig lamineren naar keuze van de klant is een ander voordeel.
Decorativiteit, evenals compatibiliteit van beglazing met elk interieur.
Milieuveiligheid.
Makkelijk onderhoud. Acryl komt niet in contact met huishoudelijke chemicaliën en is gemakkelijk te reinigen van vuil.
Minpuntjes

Het zal lang duren om de optimale laminaattint te vinden uit meer dan 150 opties. Bekwame adviseurs van raambedrijven helpen deze tekortkoming te verhelpen.
Hogere kosten van een geverfd profiel in vergelijking met een ongeverfd profiel. Bij de productie is kostbare apparatuur betrokken, plastic wordt verwerkt met behulp van complexe technologieën.
Toegenomen interesse in de beglazing van gasten. Ze vragen vaak naar het kleurprofiel en waar ze gelamineerd glas kunnen bestellen, wat sommigen als een nadeel beschouwen.
gelamineerde ramen

Er zijn meer dan 150 laminaatkleuren en -structuren beschikbaar. Het kan glanzend, mat zijn, gemaakt om eruit te zien als metaal, leer, eiken, grenen, steen. Houtachtig lamineren is populairder omdat het de textuur van natuurlijk hout nauwkeurig imiteert. Gelamineerde, houtachtige kunststof ramen zijn praktischer dan houten ramen en zijn veel goedkoper. Gezien de voor- en nadelen van raamlaminering, worden gelamineerde raamsystemen besteld voor installatie in houten huizen. Ze helpen huiseigenaren om op een economische manier openingen te ontwerpen die bij de gevel passen.

 

Nieuwe deuren kopen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/