Super-grandparents

Vuurwerk bestellen in de buurt van Rotterdam doe je hier

8 nov 2019

Ben jij nog op zoek naar een plek waar je vuurwerk kunt bestellen in de buurt van Krimpen aan den IJssel en Rotterdam, zodat je met oud en nieuw het mooiste vuurwerk kunt afsteken? Breng dan een bezoek aan Grootvuurwerk in Capelle aan den IJssel. Vele mensen komen hier jaarlijks langs om hun vuurwerk in te slaan. Lees deze leuke feiten over vuurwerk, om je voor te bereiden op de jaarwisseling.

De oorsprong van vuurwerk ligt in China

Waarschijnlijk bestel jij ook elk jaar weer vuurwerk om het nieuwe jaar goed in te luiden. Maar heb je er al weleens over nagedacht hoe vuurwerk is ontstaan? 200 jaar voor Christus ontdekten Chinezen namelijk dat het verhitten van bamboe op hete kolen ervoor zorgt dat het hout uitzet en het met een knal barst. Deze knallen werden gebruikt om agressieve volken uit de bergen op afstand te houden. Dit was de eerste vorm van knalvuurwerk. Nog steeds wordt door Chinezen knalvuurwerk gebruikt om boze geesten weg te jagen. 

China vond vuurwerk uit, Italië gaf het kleur

Een ander leuk feit om te weten over vuurwerk is dat de Chinezen degenen waren die vuurwerk uitvonden, maar dat het de Italianen waren die er in 1830 kleur aan gaven door verschillende metaalpoeders te verbranden. Ze ontdekten al snel dat ze hiermee verschillende kleuren konden creëren; calcium produceert de kleur oranje, natrium wordt geel en barium wordt groen. Een van de moeilijkste kleuren om te maken voor vuurwerk is blauw.

Ben je nog op zoek naar een vuurwerkwinkel?

Als je nog op zoek bent naar een vuurwerkwinkel om het mooiste vuurwerk te bestellen in de buurt van Krimpen aan den IJssel en Rotterdam, ga dan naar Grootvuurwerk in Capelle aan den IJssel. Vanwege het grote assortiment aan vuurwerk waarover deze winkel beschikt, vind je zeker wat je zoekt. Wil je knalvuurwerk of liever siervuurwerk? En wil je pijlen of liever fonteinen? In deze winkel nabij Krimpen aan den IJssel en Rotterdam kun je allerlei soorten vuurwerk bestellen.