Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

De mogelijke materialen van kozijnen

Nieuwe kozijnen bestellen of kopen kan leiden tot positieve, financiële veranderingen. De reden van de vervanging van de huidige kozijnen kunnen uiteen lopen. In de meeste gevallen zijn de huidige kozijnen kwalitatief toe aan vervanging, doordat ze veel tocht doorlaten: een negatief effect van oude kozijnen.

Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen zult u veel keuzes moeten maken, waarbij de belangrijkste keuze het materiaal is. Ieder materiaal heeft zijn unieke eigenschappen, waardoor het belangrijk is om vooraf te bepalen welk materiaal beschikt over de meest gunstige eigenschappen voor u. In dit artikel zullen wij u een duidelijk overzicht geven van de mogelijkheden.

Aluminium

Aluminium is het minst toegepast bij woningen. Dit heeft simpelweg te maken met de uitstraling van het materiaal: de kozijnen ogen minder natuurlijk ten opzichte van de andere materialen. Daarnaast zijn aluminium kozijnen ook aanzienlijk duurder. Aluminium kozijnen worden vooral geplaatst in een (kantoor)pand met een modern uiterlijk.

Hout

Hout oogt het meest natuurlijk. Echter vergt dit materiaal wel het meeste onderhoud. Zo zullen de kozijnen periodiek geschilderd moeten worden om de mooie uitstraling te behouden. Een groot voordeel van het hout is dat het materiaal gemakkelijk van kleur te veranderen is en reparaties worden vaak probleemloos uitgevoerd.

Kunststof

Kunststof is een belangrijke speler in dit rijtje. Dit materiaal vergt niet veel onderhoud en is daarnaast gemakkelijk te plaatsen in iedere woning. Echter tipt het uiterlijk niet aan de uitstraling van de houten kozijnen.

Verdere mogelijkheden

Indien u nog niet tevreden bent met de standaard kozijnen, kunt u kiezen voor luxere specials. Hieronder zijn de mogelijkheden opgesomd:

–          Deuren (voor- en/of achterdeur)

–          Glas in lood (in dubbel glas)

–          Ventilatieroosters (optioneel met suskast tegen geluid van buiten en/of filtersysteem

–          Tussenstijlen en/of roeden (dunne tussenstijlen voor mooier uiterlijk)

–          Zonwering

http://directeenkozijn.nl