Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Kom meer te weten over waterschade door lekkages

Daklekkage, lekkage door een breuk in een leiding of waterlekkage bij de wasmachine. Een grote nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Binnen enkele dagen kan het water de woning indringen zonder dat de bewoner zich ervan bewust is. Het indringende water kan nare gevolgen met zich meebrengen.

Bij het opmerken van een lekkage is het van groot belang om direct een bedrijf te contacteren dat gespecialiseerd is in het verhelpen van lekkages, waaronder dakdekkersbedrijf. Hoe langer het duurt voor de lekkage verholpen is, hoe meer schade de lekkage zal verrichten.

Een lekkage herkennen

Zoals in bovenstaande tekst aangegeven, is het essentieel om de lekkage tijdig op te merken. Echter zijn lekkages pas in een laat stadium op te merken, waardoor het kwaad al is geschied. Lekkages worden vaak opgemerkt aan de hand van vocht- en schimmelplekken, afbrokkelend stucwerk, duffe geuren en mogelijk houtrot. Een lekkage is snel op te merken aan de toenemende kosten van de waterrekening indien de lekkage afkomstig is van een breuk in een leiding.   

Waterschade

Het gevolg van een lekkage is dat er veel waterschade zal achterblijven in de woning. Over het algemeen is de waterschade te verdelen in drie verschillende soorten.

  1. Schade door waterleiding

Dit soort waterschade komt het meest voor in het huishouden. Hieronder valt vrijwel alles rondom kraanwater; schade door een kapotgevroren leiding, een lekkende verwarmingsinstallatie of gebreken in de afvoer.

  1. Waterschade door directe neerslag

Verder is het uiteraard mogelijk dat er lekkage ontstaat door water uit de lucht: regen, sneeuw, hagel, etc. Via een gat in het dak, een openstaand raam of dakgoot kan het water gemakkelijk de woning betreden, waarvan waterschade het gevolg is.

  1. Waterschade door indirecte neerslag

Tot slot is het ook mogelijk schade te krijgen door indirecte neerslag. Door de regen kunnen grachten, sloten of kades overlopen, waar woningen de dupe van kunnen zijn. Ook door rioolwater dat omhoog borrelt in de WC kan leiden tot waterschade.

http://dakbeheerhermans.nl