Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

De werking en voordelen van coderen

Een eigen onderneming starten vraagt veel kennis en investeringen. Als beginner wil je graag een succesvolle start hebben, waardoor de motivatie met volle snelheid op gang komt.

De klantvriendelijkheid heeft een grote impact op het aantal bezoekers en de omzet. Hierdoor hechten grote ondernemingen veel waarde aan de juiste communicatie en levering, om de klant zo tevreden mogelijk te laten terugkijken op de bestelling bij het betreffende bedrijf. Om je, als bedrijf, te richten op de levering van een product, is codering een belangrijke handeling.

Codering

Coderen, printen of markeren; het zijn verschillende woorden met een overeenkomende definitie. Het coderen, waar aan de hand van inkt informatie op een verpakking wordt aangebracht, heeft diverse toepassingen en doelen.   

Waarom coderen?

Aan de hand van een codeersysteem wordt informatie overgedragen. Het coderen geeft de mogelijkheid direct informatie te verschaffen aan de ontvanger en/of gebruiker van het geleverde product, denk aan de THT, eventuele contactgegevens, een website of instructies. Naast het brengen van extra informatie, kan codering een product ook herkenbaar maken door het printen van barcodes, QR-codes of typenummers. Toch wordt codering het meest gebruikt om producten herleidbaar te maken dankzij batchcodes, productiegegevens of geprinte track & trace informatie. Deze informatie is van groot belang voor de fabrikanten.

Werking van coderen

Dankzij de vlijmscherpe streepjescodes, 2D-codes en datamatrix codes door een codeer printer wordt een duidelijke en nauwkeurige tekst op divers verpakkingsmateriaal mogelijk. Zo kan er ook op flexibel materiaal, zoals folie of hersluitbare zakjes, geprint worden.

Voordelen coderen

– Consumenten kunnen sneller afrekenen

– Verkopers kunnen voorraden beter en gemakkelijker bijhouden

– Mogelijkheid kortingscodes toe te voegen

– Het product kan0020 tijdens de distributieketen gevolgd worden

– Kan namaakproducten tegengaan (unieke productidentificatiecodes)

 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/