Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Energetische therapie, wat houdt het precies in?

Een opleiding in de alternatieve geneeskunde is altijd interessant, maar voor veel mensen ook vrij nieuw, alternatieve geneeswijzen zijn toch net even anders als de ”gebruikelijke geneeswijze”. Vandaag gaan we het hebben over energetische therapie. Wat houdt dit nu precies in, en als ik dan therapeut ben, wat doe ik dan tijdens mijn werkuren? Dat gaan we je vandaag haarfijn uitleggen.

Wat houdt het begrip precies in?

Energetische therapie staat voor het zich herstellen van het zogeheten ”zelf herstellend vermogen” van het individu. Energetische therapie kwam heel lang geleden al voor. Hierbij moet men vooral denken aan Aziatische landen als China, waar het werken met energiebanen en natuurelementen een duidelijk onderdeel is van de cultuur en tradities.
Bij deze therapie gaat men er van uit dat men ziek wordt door middel van het langdurig verstoord zijn van de lichamelijke of geestelijke balans. Hierbij gaat men er ook van uit dat langdurige ziekten ontstaan op het moment dat het zelf genezend vermogen niet langer in staat is vanuit zichzelf een nieuw evenwicht te creëren. Bij energetische therapie wordt het zelf genezende vermogen gezien als een soort vitale levenskracht,
dit wel zeggen een natuurlijke neiging van de mens naar gezondheid.

Wat doe ik als energetisch therapeut?

Een energetisch therapeut kan de net genoemde levenskracht stimuleren. Als therapeut kan je wanneer gewenst energie afvoeren, maar ook toevoegen in dit energieveld. Hierdoor worden de energiestromen hersteld en de blokkades opgeheven. Dit heeft tot gevolg dat een goede werking van dit zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd. Als energetisch therapeut kan je bij de cliënt een proces op gang brengen om een een verandering van bewustzijn op gang te brengen. Het hele proces draait in de basis om dat een cliënt weer in zijn eigen kracht komt en zijn eigen leven weer compleet in zijn eigen handen heeft.

https://www.zoma-opleidingen.nl/