Super grandparents
Particuliere dienstverlening

Gaat u passief bouwen? Dan bent u klaar voor de toekomst

In de komende jaren wordt passief bouwen steeds belangrijker. Energiezuinig bouwen is steeds meer een noodzaak aan het worden. Fossiele brandstof raakt langzaam op en dus moeten we in de toekomst andere bronnen van energie gebruiken. HHHuizen moeten door middel van passief bouwen energiezuiniger worden gemaakt. Een passiefhuis bouwen betekent dus dat u een woning realiseert die klaar is voor de toekomst. Of het nu om een huis voor uzelf gaat of een complex van meerdere woningen voor verkoop of verhuur, het is belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat de eerste heipaal de grond in gaat. Met een compleet pakket aan maatregelen realiseert u een project dat jaren mee kan.

Welke maatregelen zijn populair bij het bouwen van een Passiefhuis?

Een passiefhuis bouwen betekent in vrijwel alle gevallen dat het dak direct wordt voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van energie. Als de zon vaak genoeg schijnt kunt u hiermee genoeg stroom opwekken om in uw eigen behoefte te voorzien. Daardoor heeft u de kosten voor de zonnepanelen binnen ongeveer zeven jaar terugverdiend. Maar er is natuurlijk meer dat u kunt doen. Goede isolatie is bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt. Een passiefhuis bouwen gaat dan ook vrijwel altijd gepaard met uitgebreide isolatiemaatregelen voor isolatie van de muren, de vloer en het dak. Dit allemaal om de warmte zo lang mogelijk in de woning te houden en daarmee de stookkosten te verminderen. Ook een goede keuze voor kozijnen, deuren en glas kan al veel opleveren.

Goed advies over nieuwbouw of renovatie

Als u gaat bouwen, of dat nu voor eigen gebruik is of voor verhuur of verkoop, of als u uw woning gaat renoveren, kunt u vast wel goed advies gebruiken over passief bouwen. Dit kunt u inwinnen bij het Passiefhuiscentrum. Dit is gevestigd in Deurne. U vindt hier stands van diverse bedrijven die u op allerlei gebieden met raad en daad kunnen bijstaan, maar die uiteraard ook werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. U kunt dus zowel informatie inwinnen als offertes aanvragen.