Super-grandparents

Hoe drinkt u uw koffie het liefst?

31 okt 2017

De manier waarop koffie wordt genuttigd is al sinds jaar en dag onderhevig aan diverse ontwikkelingen en trends. Door het onderzoeken van historische documentatie die door vroegere ontdekkingsreizigers is vergaard, weet men dat koffie heel lang geleden werd gekauwd door inheemse volkeren in Ethiopië. Om tijdens exploratietochten en andere verre reizen het positieve effect van koffie te ondervinden, werden gemalen koffiebonen ook met dierlijke vetten vermengd. Deze pap werd vervolgens gedraaid tot kleine balletjes, die meegenomen konden worden en als energiebron fungeerden wanneer de reizigers tekenen van vermoeidheid begonnen te vertonen.

Het drinken van koffie verspreidde zich langzaamaan naar Europa

Via Arabische landen als Egypte, Perzië en Syrië kwam het drinken van koffie rond de 16e eeuw ook in Europa in opmars. De gemalen koffiebonen werden vermengd met heet water, waarna het goedje werd gedronken door de gelukkigen die zich het toentertijd konden veroorloven. Nadien is het drinken van koffie steeds gebruikelijker geworden. Eind vorige eeuw heeft men een flinke sprong vooruit gemaakt, door middel van het ontwikkelen van apparaten die op mechanische wijze uw koffie klaarmaken. Wie kent immers de welbekende filterkoffie niet?

Het grote voordeel van espresso cups

Deze apparaten werden in een rap tempo verder ontwikkeld, totdat men er in geslaagd is het zetten van koffie tot een ware kunst te verheffen. Tegenwoordig kunt u immers kiezen uit een breed scala aan koffiecups, espresso cups en vele andere methoden die naadloos samenwerken met het apparaat dat u thuis heeft staan. U hoeft ’s ochtends enkel nog een espresso cup in uw apparaat te plaatsen, op een knopje te drukken en voilà! Uw heerlijk vers gezette kopje koffie wacht trots op u om opgedronken te worden.

Natuurlijk bestaan er vele verschillende varianten espresso cups, omdat eenieder nu eenmaal een zeer persoonlijke voorkeur heeft op het gebied van koffie. L’Or beantwoordt aan deze voorkeur door middel van ons uitgebreide aanbod aan espresso cups, met verscheidene sterkten, achtergronden en smaaknuances. Neem eens een kijkje in het assortiment, ongetwijfeld vindt u iets dat precies bij u past.

 

https://www.lorespresso.com/nl-nl/capsules-kopen/c-174/