Super grandparents
Image default
Mode en Kleding

Maak de outfit van je kind af met mooie kinderschoenen!

Outfits kopen en samenstellen voor kinderen is vaak een hele uitdaging. Wat vinden ze zelf mooi, wat vind jij mooi en waar voelen ze zich lekker in? Daarnaast wil je ook nog een beetje rekening houden met de mode, en groeit je kind nog vaak zo snel dat je het een beetje op de groei moet kopen. Een outfit helemaal afmaken doe je vervolgens met een mooi paar Shoesme kinderschoenen. Het kopen van kinderschoenen is minstens zo lastig als het kopen van kleren. Daarom geven wij tips om de outfit van jouw kind helemaal af te maken met een mooi paar schoenen!

De mooiste kinderschoenen

Als moeder van een baby kan je vaak niet wachten om de eerste kleren en schoenen voor je kind te mogen kopen. Bij schoenen heb je ook nog eens ontzettend veel mogelijkheden, zeker tegenwoordig. Van stoere sneakers tot te gekke laarsjes en alles daartussenin. Zodra je kind stabiel kan lopen is het tijd voor de eerste echte schoenen. Maar hoe bepaal je dan welke schoenen geschikt zijn, en waar moet je allemaal op letten?

kinderschoenen

Tips voor het kopen van schoenen voor je kind

We hebben hieronder acht handige tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het kopen van schoentjes voor je kind.

  • Zorg er eerst voor dat je de voeten van je kind goed laat opmeten, om op die manier de juiste maat te laten bepalen. Het is belangrijk dat beide schoenen aan zitten bij zo’n meting, en dat je kind rechtop staat.
  • Denk bij het kopen van schoenen ook aan het aandoen hiervan, dit moet namelijk niet te moeilijk zijn. Schoenen met klittenband zijn hiervoor bijvoorbeeld ideaal.
  • Het kan verstandig zijn om een schoen met een brede zoolrand te nemen, omdat deze voorkomt dat het leren deel snel beschadigt.
  • Hoge schoenen zijn voor kinderen vaak ideaal. Zeker wanneer ze nog wat jonger zijn. Dit geeft namelijk meer stevigheid.
  • Wat betreft stof is soepel en poreus leer een goede optie. Deze zorgen ervoor dat de voeten kunnen ademen en ze nemen het vocht goed op.
  • Wanneer je nieuwe kinderschoenen gaat kopen, mogen deze tot 1,5 centimeter langer zijn dan de lengte van de langste teen. De algemene regel is dat er een duimbreedte ruimte zit tussen de langste teen en de voorkant van de schoen. Koop schoenen voor je kind zeker niet te klein.
  • Meet regelmatig opnieuw de maat van de voeten van je kind op. Uiteraard groeien de voeten van kinderen snel, zowel in de lengte als in de breedte en hoogte.
  • Let goed op de prijs. Schoenen voor kinderen zijn niet goedkoop, en dure schoenen zijn zeker niet altijd beter. Goedkopere schoenen kunnen wel vaak sneller vervormen.