Super grandparents
Image default
Mode en Kleding

Zo vind jij de perfecte regenjas

Zo vind jij de perfecte regenjas

In een land als waar wij wonen, is de kans op regen aanzienlijk. Het is dan wel zo prettig om een regenjas te kunnen dragen, op het moment dat je er niet onderuit kunt om toch naar buiten te moeten. Stel dat je met de hond moet lopen of even snel naar de winkel moet, is het wel zo prettig dat je niet helemaal nat regent. Het dragen van een regenjas is daarom dus ook een absolute aanrader. Omdat veel mensen helemaal geen regenjas hebben en het meestal alleen met een winterjas doen, hebben wij een aantal handige tips waarmee jij direct op zoek kunt naar een geschikte nieuwe regenjas. Een regenjas is namelijk helemaal niet zo duur en wel ideaal om gewoon aan je kapstok te hebben hangen. Dus heb jij er nog geen één, let dan nu goed op!

 

Het juiste model

Als je een regenjas heren nodig hebt, is het belangrijk om er eentje te kiezen die jou goed zal beschermen. De eerste stap is om te bepalen welk soort regenjas je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen: waterdichte en weerbestendige. Een waterdichte jas is bedekt met een laag materiaal dat water helemaal buiten houdt, zoals PVC of nylon. Een waterbestendige jas is gemaakt van ademend materiaal, zoals katoen of wol, en is bedekt met een laag coating of was die water afstoot. Dit type kan minder comfortabel zijn in warm weer omdat het niet ademend is, maar het biedt wel uitstekende bescherming tegen de regen.

 

De volgende stap is om te bepalen wat voor soort weer je meestal draagt. Als je vaak in slecht weer bent, kun je beter kiezen voor een hardere jas die langer meegaat. Als je echter alleen maar in lichte motregen bent, kun je waarschijnlijk kiezen voor iets lichters. De laatste stap is om de pasvorm te bepalen. Zorg ervoor dat de mouwen lang genoeg zijn en dat de jas niet te wijd of te strak zit. Het is ook belangrijk om naar de details te bekijken: ritsen, koordjes en knopen moeten allemaal goed werken om ervoor te zorgen dat je droog blijft tijdens slecht weer.

 

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Bij het kiezen van een regenjas dames is het belangrijk om te bepalen welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn. Ben je op zoek naar iets dat waterdicht is en je droog houdt? Of bent u meer geïnteresseerd in iets dat licht en gemakkelijk te verplaatsen is? Misschien ben je op zoek naar een jack met capuchon voor extra bescherming tegen de regen? Of misschien heb je liever iets met een voering met rits, zodat je de jas ook bij nat en koud weer kunt dragen. Wat je ook nodig hebt, er is een regenjas die bij je levensstijl past. Neem dus de tijd om de verschillende opties te onderzoeken om de perfecte jas voor jou te vinden.

 

Wat wil je betalen?

Ook het budget is niet geheel onbelangrijk. Aan te raden is het daarom dus ook om voor jezelf vooraf een budget in je hoofd te houden, zodat je ongeveer weet binnen welke range je kunt kijken. Het zou zonde zijn dat je straks een prachtige jas hebt gezien, maar deze blijkt ver boven budget te zijn.