Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Moderne tekenles op school met de 3d pen

De 3d printerpen geeft werkelijk een nieuwe dimensie aan tekenen. Wanneer je weleens een 3d pen hebt bekeken dan weet je dat dit een pen is die gevuld word met filamenten te weten een ABS of een PLA filament. Het is een pen waarmee je eigenlijk 3d objecten kunt tekenen en wordt gebruikt door jong en oud. Op dit moment is het een van de bestverkochte producten tijdens de feestdagen en was er in Nederland na de feestdagen geen 3d pen meer te krijgen. Ook op school is het een steeds vaker gebruikt tekenhulpmiddel en menig basisschool is al bezig met de 3d pen voor het tekenen van juist 3d objecten.

Hoe werkt de 3d pen

De 3d pen of ook wel 3d printerpen kun je vrij eenvoudig online bestellen en bestaat uit een pen die je via een lader oplaadt. De pen verhit het filament die je in je gewenste kleuren kunt bestellen en wanneer de juiste temperatuur wordt bereikt zal het gesmolten filament je tekengereedschap worden voor het object welke je wilt gaan tekenen. Nu is het zo dat het best wel moeilijk is om uit de losse hand een tekening in 3d te kunnen maken. Zeker wanneer je nog maar net met een 3d pen aan het werk gaat is dit vanwege het ruimtelijke inzicht vrij lastig. Wat je kunt doen is dan een 3d bouwtekening uitprinten en deze in gewoon per dimensie overtrekken. Er zijn veel 3d tekeningen te downloaden en het is zeker een leerzame stap wanneer je net begint met de 3d pen. De verschillende prints kun je in een later stadium voor elk aangezicht met elkaar verbinden waarna je een geheel staand object krijgt. Het 3d model van je tekening.

Waar kun je de 3d pen kopen?

Wanneer je een goede en vooral ook veilige 3d pen wilt aanschaffen is het verstandig eens een kijkje te nemen bij de goedkope3dpen.be. Hier vindt je een uitgebreid aanbod van verschillende 3d pennen in verschillende prijsklassen. Kies jouw favoriete 3d pen en vergeet vooral niet de filamenten mee te bestellen. Ook is het handig om in het begin een reinigingsfilament te bestellen aangezien het in het begin nog wel eens wil voorkomen dat je pen verstopt kan raken.