Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Soorten dubbelstaafmat hekwerk en het onderhoud

Er zijn verschillende materialen hekwerk maar ook verschillende stijlen, zo heb je bijvoorbeeld dubbelstaafmat hekwerk en gaashekwerken. Het soort hekwerk dat je kiest heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning of bedrijvenpand. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten hekwerken en het onderhoud hiervan.

 

Metalen hekwerken

Er zijn verschillende metalenhekwerken die allemaal hun eigen voordelen hebben. De eerste is het gaashekwerk. Dit is een simpel maar functioneel hekwerk. Daarnaast is dit ook de goedkoopste oplossing. Wil je voor een sterker hekwerk gaan dan kan je gaan voor spijlenhekwerk. Dit is het meest stevige hekwerk dat er is. Je hebt de moderne spijlenhekwerken die je veel ziet rond bedrijventerreinen en de klassieke spijlenhekwerken. Dit noem je ook wel sierhekwerk. Dit type hekwerken zijn er vooral voor de uitstraling. Door te gaan voor een wat hoger sierhekwerk met bijvoorbeeld scherpe stijlpunten biedt dit hek ook nog bescherming. Sierhekwerk is vaak op maat gemaakt en aan te passen naar je wensen.

 

Wanneer je het goedkopere van gaashekwerk en de stevigheid van spijlenhekwerk combineert kom je bij dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk is mooier dan simpel gaashekwerk maar wel zo stevig is spijlenhekwerk. Dubbelstaafmat hekwerken worden gebruikt zowel bedrijven als particulieren.

 

Het onderhoud van metalen hekwerk vergt weinig tijd. Het voldoet om tussen de twee en vier keer per jaar de hekken vrij te maken van vuil en aanslag. Dit kan gewoon met schoon water. Het gebruik van chemische middel zal de coating aantasten en wordt dus afgeraden.

 

Houten hekwerken

Bij houten hekwerken kan je kiezen tussen hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout is een stuk duurder maar gaat langer dan 25 jaar mee, waar geïmpregneerd hout tussen de 15 en 25 jaar meegaat. De voordelen van houten hekwerken zijn dat ze makkelijk te herstellen en plaatsen zijn, eenvoudig in onderhoud en je kan ze in elke kleur schilderen. Daarentegen hebben ze wel een kortere levensduur dan metalen hekken.

 

Houten hekwerken dienen goed onderhouden te worden om de levensduur te verlengen. Het beste kan je het hekwerk behandelen met beits of houtolie. Dit zorgt ervoor dat vervuiling en het weer minder invloed heeft op het hek.