Super grandparents
Particuliere dienstverlening

Werk aan je zelfstandigheid bij begeleid wonen voor jongvolwassenen

Veel jongeren die op zichzelf willen gaan wonen, kunnen daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met psychische kwetsbaarheden, is het erg fijn als je wat begeleiding krijgt. Deze hulp kun je krijgen bij begeleid wonen voor jongvolwassenen van Leviaan. In een van de woonvoorzieningen in Noord-Holland helpen diverse persoonlijke begeleiders jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar bij het zelfstandig leren wonen. Daarbij staan jouw hulpvragen centraal. Samen met je persoonlijk begeleider bekijk je waarbij je moeilijkheden ervaart en stel je op basis daarvan doelen op. Bij begeleid wonen voor jongvolwassenen vindt Leviaan het belangrijk dat je werkt aan je zelfstandigheid op een manier die bij jou  past. Zo biedt deze professionele zorgverlener altijd maatwerk.

De krachtenaanpak van een ervaren zorgverlener

Leviaan werkt volgens de krachtenaanpak, voortkomend uit de herstelgedachte. Je stelt samen met een begeleider doelen op die passen bij jouw leven, omdat hij of zij ervan uitgaat dat jij je eigen leven het beste kent. Hierbij wordt eerst de huidige situatie bekeken. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? En hoe bereik je deze doelen? Bij begeleid wonen voor jongvolwassenen wordt er ook gekeken naar het invullen van jouw leven op gebieden als wonen, voor jezelf zorgen, relaties aangaan en financiën regelen. Dit zijn slechts voorbeelden, want er wordt gewerkt aan de doelen die jij belangrijk vindt en op de manier die bij jou past. Je krijgt  het vertrouwen om je eigen keuzes te maken en leert alles in haalbare stapjes.

De weg naar zelfstandigheid

Bij begeleid wonen voor jongvolwassenen van Leviaan ontwikkel je verschillende vaardigheden en vergroot je je veerkracht. Je persoonlijk begeleider heeft de kennis en kunde om je op een goede manier te coachen en te ondersteunen. Hierbij houdt je begeleider het overzicht. Regelmatig wordt er geëvalueerd en worden er nieuwe plannen gemaakt. Ook worden de successen gevierd, want dat is natuurlijk ook belangrijk. Zo wordt er gewerkt naar een betere kwaliteit van leven.