Super grandparents
Image default
Banen en opleidingen

Waar te werken voor een recruiter? Bureaus of inhouse?

recruitment

Het werkterrein en de reikwijdte van het werk van de recruiter is erg groot. Personeel werven is niet de gemakkelijkste, maar ook niet de moeilijkste in HR-richting. De gemakkelijkste, maar niet de moeilijkste

Een recruiter (HR-manager / rekruteringsmanager) moet niet alleen bedreven zijn in zoek- en beoordelingsmethoden, hij moet mensen goed kunnen begrijpen, hun humeur kunnen voelen en momenten kunnen vastleggen waarop een kandidaat zich ongemakkelijk voelt om ergens over te praten, hij voelt zich ongemakkelijk, vertrekt antwoorden, het verbergen achter humor of stilletjes antwoorden ontwijkend. U moet zo objectief mogelijk zijn en de dialoog beheren, waarbij u voortdurend een lijst met gevallen en vragen in gedachten houdt waarmee u de toekomstige werknemer volledig kunt beoordelen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen het werk van een Recruiting Manager bij een wervingsbureau en binnen het bedrijf (aan de kant van de klant), dat wil zeggen inhouse?

Velen houden er niet van om in bureaus te werken of willen niet nog een orde van grootte meer inhouse werken. Laten we eens kijken wat de voor- en nadelen zijn.

Wervingsbureaus

Voordelen:

 • Werken met een groot aantal klanten en bedrijven. Dit zijn allemaal verschillende bedrijven, verschillende benaderingen en psychotypen van klanten, dit zal u toelaten een brede kijk te verwerven en vele manieren te leren om een ​​bedrijf op te bouwen. De vaardigheid van multitasking is perfect ontwikkeld, het uitzendwerk is veel intensiever, hoewel er interne verhalen zijn die elke CA een kans geven (maar dit zijn zeldzame gevallen)
 • De mogelijkheid om meer te verdienen omdat in KA, heerlijke voorwaarden voor het premium gedeelte, werk je voor het resultaat!

Nadelen:

 • De resultaten van de bevalling zijn subtiel. Je doel was om een ​​werknemer een droombaan te vinden, wanneer de missie is voltooid, laat je hem gaan, het is goed als je aan boord gaat, maar dit is een formaat op afstand dat niet het volledige beeld van de ontwikkeling van de werknemer in de toekomst zal weergeven.
 • Burn-out kan sneller zijn.
 • Wantrouwen tegenover kandidaten tegenover externe specialisten die zich bezighouden met rekrutering voor bedrijven, in de overtuiging dat ze de werkelijke situatie niet kennen en alleen de vacature invullen, zonder rekening te houden met de wensen van de toekomstige werknemer.

Naast werving kan bij wervingsbureaus een specialist worden toevertrouwd met de taak om met een klant te communiceren (maar dit is niet altijd), en soms met de verkoop zelf, als dit geen nadeel voor u is of, integendeel, een groot pluspunt, overweeg dan deze punten in de sollicitatiefase bij het zoeken naar een baan.

Inhouse recruiter

Voordelen:

 • Mogelijkheid tot horizontale en verticale bewegingen binnen het bedrijf
 • Het meeste werk voor het salaris (dat hoger is dan in de CA), er zijn ook bonusverhalen
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de HR-projecten van het bedrijf (aanpassing, mentoring, beoordeling, talentenpool, enz.)
 • Je ziet hoe je kandidaat groeit en zich ontwikkelt in het bedrijf, je kunt indirect zijn succes beïnvloeden.

Nadelen:

 • Beperkt tot de omvang van het bedrijf, d.w.z. u op zoek bent naar werknemers in slechts één richting van het bedrijf, kan het vervelen.
 • Als het bedrijf klein is, kan de recruiter verantwoordelijkheden krijgen die helemaal niet overeenkomen met zijn profiel (evenement, pr, kantoorondersteuning, enz.), Enerzijds is dit een pluspunt in ontwikkeling, anderzijds is het volume aan rekruteringstaken niet zo groot.
 • Als het bedrijf geen bonussen heeft, wordt u alleen beperkt door salaris

Houd bij het kiezen van een bepaalde werkvorm voor uzelf rekening met uw behoefte in deze ontwikkelingsfase, waar u wilt groeien en wat u wilt bereiken, want het formaat van inhouse en een externe specialist verschilt vooral in de vector van verdere ontwikkeling, en in beide gevallen kun je de diepgaande kennis in selectie krijgen.

job consultancy

https://www.globalrecruitment.info/