Super grandparents
Image default
Vakantie

Wat is er zo trendy aan Oslo dat iedereen er gek op is geworden?

Oslo, omgeven door bergen en zee, is één van de groenste hoofdsteden van Europa. De hoofdstad van Noorwegen beschikt over een uitgebreid aanbod aan dingen die je kan doen tijdens je verblijf-

Avontuur en amusement

Tusenfryd is het grootste pretpark van het land. Het heeft meer dan 30 attracties. Er zijn zes achtbanen, snelle waterbanen, en allerlei ouderwetse spelletjes en kleinere attracties zoals botsauto’s en draaimolens. In Holmenkollen kan je gaan skispringen en sleeën. De Holmenkollen Skischans biedt één van de beste uitzichten over Oslo. De paden langs de Akerselva rivier zijn ideaal om te wandelen en te fietsen.

Leer de stad kennen

Oslo heeft vele musea. Bezoek het beroemde Vikingschip museum, dat verbazingwekkende vondsten heeft van vier verschillende begraafplaatsen van Vikingen in de omgeving van de Oslo Fjord. Om de ervaring levendiger te maken, wordt de film Vikings Alive geprojecteerd op de muren en het plafond, waardoor er context wordt toegevoegd aan de begrafenisrituelen van de Vikingen. Het Noorse Volksmuseum maakt je vertrouwd met de cultuur van Oslo. Je kan je bezighouden met de overdekte tentoonstellingen, die traditionele klederdracht, de geschiedenis van de geneeskunde, speelgoed en handwerk bevatten. Bezoek verschillende musea die kunst in diverse vormen laten zien. Enkele daarvan zijn het Vigeland Museum, de Noorse Nationale Galerie, het Munch Museum, Astrup Fearnley Museum van Moderne Kunst, en nog veel meer. Het Noorse Museum voor Wetenschap en Technologie heeft ongeveer 25 tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Kinderen kunnen zich vermaken met meer dan 80 interactieve standen.

Waardeer de Architectuur

De architectuur in Oslo is verbluffend. Het koninklijk paleis heeft een neoklassieke vormgeving die een koninklijke uitstraling heeft. Je kan een kijkje nemen in het koninklijke leven door een rondleiding te boeken voor de vorstelijk ingerichte kamers en gangen. Het ontwerp van de Akershus Fortress is afkomstig uit de tijd van koning Christian IV. Het heeft de klassieke Italiaanse renaissancestijl.

Oslofjord Uitstapjes

Nou, er is veel te doen in Oslofjord. Je kan er zwemmen, aan sightseeing doen of eiland-hoppen. De omringende bossen zijn een beroemde wandel- en fietsbestemming. Als je van watersport houdt, dan kan je in een kano of kajak aan je trekken komen. Sightseeing en visuitstapjes zijn het hele jaar door mogelijk, van opblaasbare boten tot zeilboten en van jachten tot veerboten.

Eén van de beste manieren om een stad te verkennen is met een eigen voertuig. Oslo heeft relatief weinig verkeer en de wegen zijn goed, dus het is niet moeilijk om de weg in Oslo te vinden. Met een auto kan je op je gemak langs alle mooie locaties van de stad rijden. Een voertuig maakt het verkennen gemakkelijk, omdat je niet opgehouden wordt door een geplande groepsrondleiding. Het huren van een auto is vrij gemakkelijk in Oslo. Je kan er huren via een online autoverhuurdienst, persoonlijk bij de autoverhuurdiensten, of via een reisbureau. Dimlichten moeten altijd opstaan. Het is ook verplicht om een reflecterende vest en een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Je krijgt een flinke boete als je er geen bij hebt. Als je Oslo in de winter bezoekt, zorg er dan voor dat je voorbereid bent op besneeuwde wegen en een knusse en gezellige ervaring!

https://www.autoprio.nl/