Super grandparents
Image default
Vakantie

Tal van mooie camperplaatsen in Twente

Weet je wat vrijheid is? Inderdaad, je eigen camper. Van VW T1 tot Hymer B-klasse Modern Comfort, met je eigen camper kun je gaan en staan waar je maar wilt. Bevalt een plekje? Dan blijf je er een nachtje langer. Heb je ineens genoeg van het uitzicht? Dan rijd je net zo makkelijk naar een nieuwe stek.

Welk adres voer jij in de GPS in voor je volgende weekendje weg, korte break of je zomervakantie? Spoiler alert: Twente biedt tal van adressen waar je heerlijk kunt ontspannen.

Dankzij natuurgebieden als de Sallandse Heuvelrug, Buurserzand en Het Lutterzand staat Twente onder liefhebbers van het buitenleven bekend als perfecte wandel- en fietsbestemming. De vele historische landgoederen en statige kastelen geven de regio een extra laag grandeur. Je zou vergeten dat je in Nederland bent.  Maar Twente ligt toch écht in Overijssel.

Gastvrij, ook voor campers

Het is niet alleen de omgeving die on-Nederlands aandoet. Ook de bijzonder grote gastvrijheid van de Twentenaren (Tukkers) doet menig bezoeker versteld staan. Die Tukkers, bekend om hun stugheid en nuchterheid, blijken een enorme trots te voelen voor hun regio. En als andere mensen op bezoek komen om die regio te verkennen, dan vinden ze dat geweldig. Dus willen ze dat je je welkom voelt.

Die gastvrijheid zie je (onder meer) terug in de prachtige camperplaatsen, gelegen op de mooiste plekjes in Twente.

Ootmarsum – openluchtmuseum met camperplaatsen

Een echte topper is wat ons betreft Kuiperberg in Ootmarsum. Dit plaatsje, een bekend openluchtmuseum, trekt bezoekers van over de hele wereld. Wie had gedacht dat je in Twente camperplaatsen zou vinden die zo dicht bij dit schattige plaatsje staan. Die 700 meter van de camperplaats naar het centrum van Oostmarsum, die wandel je met alle gemak.

Andere camperplaatsen in Twente

Hoewel speciaal, is Ootmarsum niet uniek als het gaat om camperplaatsen in Twente. De meeste camperplaatsen zijn centraal in Twente gelegen. Dat maakt ze de perfecte “thuisbasis” van waaruit je de regio kunt verkennen. Laat die camper lekker staan en spring op de fiets.

Benieuwd naar alle camperplaatsen in Twente? Kijk dan op Visit Twente en blader door het aanbod. Heb je een mooie plek gevonden? Plaats dan direct een reserveringsaanvraag.