Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

1000 euro meer voor je auto terug (TIPS)

Wie wil nu niet meer geld voor zijn auto terug wanneer deze wordt verkocht 2dehands? Wist je dat dit heel eenvoudig te realiseren is? Met een aantal bijzonder praktische tips, die bovendien niet veel geld of tijd kosten, kun je gemakkelijk 1000 euro meer verdienen! Lees snel verder!!!

 

1000 euro klinkt misschien als heel veel geld, maar op een auto valt dat best mee. Met onze tips krijg je geen 5500 terug voor je auto maar 6500 euro! De reden waarom mensen meer geld uitgeven aan jouw auto is omdat je advertentie beter is, de auto er mooier uitziet, en je verbaal betrouwbaar overkomt. Hoe je dat allemaal voor elkaar maakt, lees je hieronder.

Verplaats je in de koper

Verplaats je eens in de schoenen van de koper. Wat zou jij doen? Zou jij liever gaan voor een mooi gepoetste auto, waarbij je vrienden denken Wouw, wat een bak! Of waarbij je niet te hard roept dat je een nieuwe auto hebt omdat hij er nu niet zo glimmend uitziet? Mensen pronken graag met hun nieuwe aankoop en geven dus graag wat extra’s uit voor een showroom shiny auto. Zou jij zelf ook niet de garage de auto gepoetst laten afleveren tegen een meerprijs?

 

Regel het onderhoud

Kijk ook even naar het onderhoud, want een koper wil ook niet direct voor een kostenpost staan. Een nieuwe apk keuring wekt heel veel vertrouwen en kost vaak minder dan 50 euro. Deze euro’s verdien je heel gemakkelijk terug bij de verkoop! Bespaar hier dus niet op. Laat eventueel de garage de vloeistoffen controleren en bijvullen. Niet omdat jij dit zelf niet kunt, maar omdat je dan iets in handen hebt wanneer je een stukje onderhoud wilt aantonen. Dit wekt meer vertrouwen richting de nieuwe eigenaar.

 

Auto reinigen

De auto moet grondig gestofzuigt worden, zelfs in de kofferbak. Haal de matten eruit en stofzuig deze ook grondig. De nieuwe koper mag niets te klagen hebben, dat is de insteek. Jij wilt die 1000 euro verdienen toch? Zorg ervoor dat je alle persoonlijke items verwijdert voordat je begint met stofzuigen. Zelf de deurvakken en het dashboardkastje moet steriel gemaakt worden.

 

Het interieur is daarna aan de beurt. Haal een goede interieurreiniger in huis om de auto weer fris en fruitig te maken. Een neutraal ruikende auto is heel belangrijk. Maak de ruiten aan de binnenkant schoon met glassex of een andere goede ruitenreiniger. Onze ervaring is, is dat je niet moet besparen op schoonmaak middelen. Simpelweg omdat de merken beter werken en beter ruiken. De euro’s die je nu extra uitgeeft verdien je straks dubbel en dwars weer terug.

 

Auto wassen

De auto moet nu aan de buitenkant gewassen worden. Wil je tijd besparen, dan neem je het duurste programma in de carwash. Heb je tijd over, dan kun je de auto zelf wassen. Lees op https://www.tipsautoverkopen.nl/ over de wastips voordat je begint. Een goede autoshampoo met wax zorgt namelijk voor een veel glanzender resultaat. Als de auto is afgedroogd (om vlekken te voorkomen), kun je de lak poetsen met een speedwax. Een speedwax is zeer eenvoudig aan te brengen en kost weinig tijd. Je poetst de speedwax op de lak en poetst hem meteen weer uit. Binnen een kwartier heb je de hele auto dus gepoetst. Na het poetsen lijkt het net zo nieuw als toen jij hem zelf bij de dealer kocht, of nog beter ;).

 

Te koop zetten

Als je een aantal goede foto’s hebt genomen van de auto, die nu in nieuwstaat verkeerd, kun je aan de slag met je advertentie. Benoem alle pluspunten aan de auto zoals ‘net een nieuwe apk’, of ‘onlangs remmen vervangen’. Ook ‘net nagezien door de garage’ zijn zaken die mensen ook graag teruglezen in je advertentie. Maak het allemaal wat persoonlijker en vertel hoe jij de auto hebt ervaren. Hoe rijdt de auto, hoe schakelt hij, hoe remt hij, hoe zuinig is hij, hoe stil is hij? Allemaal zaken waar een koper wel benieuwd naar is!

 

Meer tips en trics weten? Kom dan eens naar https://www.tipsautoverkopen.nl/

Hier vind je meer dan 100 nuttige tips!

 

https://www.tipsautoverkopen.nl/