Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Het verschil maken voor de consument; zo versla je de concurrenten

De markt. Dagelijks wordt de markt verrijkt met duizenden nieuwkomers. Schoenen, stofzuigers of spellen; de aanbodlijn stijgt met de dag. Echter zal de toename van de diverse producten ook leiden tot een toename van de concurrentie, dat uiteindelijk zal leiden tot een afname van de klantenkring. Om, als onderneming, de omzet positief te houden, is het essentieel onderscheid te maken in de aangeboden producten.

Om als bedrijf onderscheid te maken, zijn er meerdere mogelijkheden. Het bedrijf kan, door een verbetering op diverse gebieden, het verschil maken voor de concurrent. In het bedrijfsleven draait het overhalen van de consument tot aanschaf vrijwel altijd om het inspelen op de emoties van de consument.

Service

Verbetering van de service is een gemakkelijke handeling om de omzet mogelijk te verhogen. Klanten voelen zich, door een prettige en persoonlijke service, vaak gewaardeerd door de onderneming. Door de klant bij naam te noemen, voelt de klant zich al aangesproken. Gemakkelijke veranderingen, zoals het snel reageren op vragen en het persoonlijk verhelpen van een probleem, kunnen het verschil maken.

Website

Ook het uiterlijk van de website zal zwaar wegen in de overweging van de consument om het product te kopen. In een online webwinkel kan de consument enkel aan de hand van diverse foto’s beslissen of de aankoop door zal gaan. Door, als onderneming, te beschikken over scherpe, duidelijke foto’s, zal de consument niet met vragen achterblijven. Dit is de strategie. Zodra een consument met onduidelijkheden achterblijft, zal de aankoop in twijfel worden gebracht. Het is de taak van de onderneming om de vragen direct te beantwoorden aan de hand van teksten en foto’s.

Product

Uiteraard speelt het product de hoofdrol in de overweging. Is het product functioneel? Ziet het er verzorgd uit? Is het professioneel en van goede kwaliteit?

Aan de functie van het product zal een onderneming weinig kunnen veranderen. Echter zijn ondernemingen wel in staat de verzorging en professionaliteit van het product te verbeteren. Door het graveren van het bedrijfslogo zal het product direct professioneler ogen. Tegenwoordig is het mogelijk het logo te printen op metaal of plastic door een lasergraveermachine.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/