Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

Als onderneming het koopgedrag van de klant stimuleren

De klantvriendelijkheid heeft veel invloed op het koopgedrag van de klant. Een prettige binnenkomst en de vrijheid om rustig een kijkje te nemen zal de klant stimuleren vaker terug te kopen en mogelijk producten aan te schaffen.

Een verbetering van de klantvriendelijkheid kan plaatsvinden door enkele veranderingen. Niet alleen de houding van de medewerkers, maar ook de staat van het pand zal van invloed zijn. Hieronder bevindt zich een overzicht met stappen om als onderneming af te kopen om de klantvriendelijkheid te waarborgen.

Eigen houtje

Een tactiek van vele ondernemingen om de omzet te vergroten, is het afstappen op de klant. Door een klant snel aan te spreken en te helpen, wordt het klanten moeilijker gemaakt aan een aanschaffing van een product te ontkomen. Echter zal dit niet bijdragen aan een terugkeer van de klant. Door de klant op eigen houtje de winkel en producten te bekijken, zal de klant zich prettiger voelen. Hierdoor zal de kans op een terugkeer enorm vergroten.

Hygiëne

Producten worden in ondernemingen vaak in stellingen of schappen getoond. Als de stellingen of schappen worden voorzien van rekken als ondergrond, zal vuil geen kans krijgen zich op te hopen. Als er sprake is van een gesloten ondergrond kan vuil en viezigheid zich ophopen en de klant afschrikken. Door het gebruik van de juiste desinfecterende schoonmaakmiddelen zullen producten frisser verschijnen en zullen klanten sneller aantrekken. Een groothandel schoonmaakartikelen zullen grote hoeveelheden aanbieden om de onderneming langer te kunnen voorzien van de nodige middelen.

Binnenkomst

De eerste indruk heeft veel invloed op het gedrag van de klant. Zoals eerder genoemd is het belangrijk de klant op eigen houtje de winkel te laten bezichtigen. Bij binnenkomst is het voor de klant prettig met open armen te worden ontvangen. Het wordt medewerkers dan ook aangeraden de vriendelijke lach en het enthousiasme over te brengen aan de klant. De klant zal met een tevreden gevoel de winkel betreden en zal het koopgedrag beïnvloeden.

http://fayon.nl