Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Auto voor meer geld verkopen

Meer geld voor je auto terug krijgen bij een particuliere verkoop? Dat is heel eenvoudig te realiseren. Er zijn namelijk een aantal nuttige tips die hierbij goed helpen. De tips zijn voor bijna iedereen bruikbaar en ze kosten niet bijzonder veel tijd. Als je weet hoeveel geld deze tips opleveren, dan ga je ze zeker volgen!

1000 euro meer voor je auto terug

Wie wil nu niet 1000 euro meer voor zijn auto terug wanneer je deze particulier verkoopt? 1000 euro klinkt misschien heel veel, maar op een auto valt dat best mee. Door de onderstaande tips kun je gemiddeld 1000 euro meer voor je auto terugkrijgen wanneer je hem aan een particulier verkoopt. Te bedenken hoeveel uur je erin moet steken om de tips uit te voeren, dan verdien je een hoop geld per uur!

 

Hoe koop jij het liefst jouw 2de hands auto?

Stel jezelf eens de vraag hoe jij het liefst jouw volgende auto koopt. Moet dit een frisse auto zijn met weinig beschadigingen en een glanzende lak waarmee je kunt pronken? Voor de meeste mensen geldt dit namelijk wel. Bijna niemand wilt een uitgeleefde auto, mits de prijs daarnaar is. Vraag je 1000 euro minder dan kun je gerust een uitgeleefde auto verkopen. We willen niet zeggen dat jouw auto zo is maar er zit een verschil tussen een blinkende bolide en een auto die slechts even snel gewassen is. Het zit hem namelijk in de details en een eerste indruk kun je maar 1x maken.

 

Stofzuigen en rommel verwijderen

Verwijder als eerst alle items uit de auto zoals al je persoonlijke bezittingen, ook uit de deurvakken. Verwijder daarna de matten. Ook de kofferbak moet leeg. Stofzuig vervolgens de auto grondig. Onder de motorkap moet je ook even een kijkje nemen. Daar ga je waarschijnlijk boombladeren tegenkomen. Ook deze moet je allemaal verwijderen. Haal er nog even een natte doek langs zodat het er weer fris uitziet.

 

Reinigen interieur

Het interieur reinig je met een daarvoor bestemd middel. Hierdoor is en ziet de auto er niet alleen weer goed uit maar ruikt hij ook weer neutraal.

 

Buitenkant wassen en poetsen

Je kunt tijd besparen en je auto door een wasstraat heen halen. Kies dan voor het duurste programma omdat deze een hotwax programma bevat. Dit zorgt voor meer glans op de lak. Ga je de auto met de hand wassen, dan raden we je aan om een goede autoshampoo te halen waar ook wax in zit. Zo… de auto is nu gewassen. Nu moet er gepoetst worden. Poetsen klinkt als een hele kluif maar dat hoeft het niet te zijn. Je moet namelijk een goed poetsmiddel kopen, dat is alles. Een goede speedwax kun je kopen van het merk Mequiars. Het flesje kost je een kleine 20 euro maar deze verdien je makkelijk terug. Koop meteen 2 microvezel doekjes, 1 om in te wrijven en 1 om meteen uit te wrijven. De hele auto doe je in ongeveer 15 minuten tijd met dit spul. Daarna glimt hij als een auto zoals ze bij de dealer staan.

 

Banden zwart maken

Als finishing touch maak je de banden zwart. Hierdoor lijken de velgen en de banden nieuwer, wat de hele auto een nieuwere look geeft. Bandenzwart (tyre shine) kun je bij verschillende winkels kopen waaronder de Action. Daar kost het slechts 2 euro. Spuit dit spul pas op de banden nadat ze helemaal droog zijn. Spuit ze goed in en laat het een half uur intrekken. Daarna pak je een oude doek en veeg je ze droog. Hierdoor gaat het glanzende eraf en worden ze nog mooier.

 

Foto maken

Als de hele auto er tip top uitziet zet je hem op de foto. Foto tips en andere tips vind je op de website https://particulier-autoverkopen.nl/. Daarna zet je hem op internet met een goede beschrijving. Let bij de beschrijving erop dat je alle pluspunten gaat benoemen. Denk aan een nieuwe apk, recentelijk een beurt gehad, schakelt perfect, onlangs remmen vervangen, altijd starten en lopen, 3 jaar in bezit gehad en nog nooit 1 dag geweigerd…. Wees creatief. Mensen krijgen graag vertrouwen door je persoonlijke touch.

 

Succes met verkopen!

 

https://particulier-autoverkopen.nl/