Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Computer kapot? Waar je hem kan laten repareren bij Aarlanderveen

Een kapotte computer kan iedereen overkomen, vaak heb je te maken met dataverlies en andere nachtmerries. Hoewel winkels de computer vaak niet repareren zijn er wel overal bedrijfjes die juist gespecialiseerd zijn in computer reparatie.

 

In Aarlanderveen zelf zit geen computerbedrijf, maar in omringende gemeenten zijn genoeg mogelijkheden, bijvoorbeeld in Alphen of Nieuwkoop. Als je iets verder weg kijkt, bijvoorbeeld Leiden of Den Haag, is er echt keus genoeg. Hier zijn wat tips waar je op kunt letten bij de keuze van een goed reparatiebedrijf.

Communicatie van het bedrijf naar jou.

Computers zijn complexe apparaten en vaak als je een probleem hebt dan is niet gelijk duidelijk waar de oorzaak is. Soms denkt een monteur het probleem gevonden te hebben maar blijkt het toch ingewikkelder te liggen. Daarom is het belangrijk dat een bedrijf goed communiceert, zowel voor, als tijdens het proces van reparatie, en dat ze niet vasthouden aan beloftes die ze vervolgens niet kunnen waarmaken.

 

Je kunt vaak al een beetje zien hoe een bedrijf communiceert als je naar de website kijkt. Is het makkelijk om alle informatie te vinden die je zoekt? Maak je makkelijk een afspraak? Zijn hun beloften realistisch?

Wat anderen zeggen

Wat het bedrijf over zichzelf zegt is natuurlijk interessant maar vaak krijg je een beter beeld als je kijkt naar hoe andere klanten het bedrijf ervaren hebben. Je kunt dat bijvoorbeeld doen bij Google Reviews. Voordeel van deze reviews is dat het bedrijf geen invloed heeft op welke er gepubliceerd worden.

ICT Waarborg certificaat

Een objectieve graadmeter van betrouwbaarheid is het ICT Waarborg certificaat. Het bedrijf wordt getoetst op negen criteria.

Diagnose

Omdat van tevoren het soms moeilijk in te schatten is hoe een reparatie zal gaan verlopen en hoe de kosten zullen zijn bieden sommige bedrijven van tevoren een diagnose aan helpful resources. Bij sommigen is dat gratis, bij anderen betaald maar wordt het verrekend met de reparatiekosten.

Services

Behalve reparaties bieden veel bedrijven extra services om het voor jou extra makkelijk te maken. Ze komen bijvoorbeeld bij jou aan huis, zeker met problemen met netwerken geen overbodige luxe. Anderen hebben weer een haal- en brengservice, of een verzendservice, wat je veel tijd kunt schelen.

 

Bedrijven niet ver van Aarlanderveen

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen van tevoren een gratis diagnose. Via hun website kan je gemakkelijk een afspraak maken. Ook bieden ze veel services, zoals een haal- en brengservice.

Mecs

Dit bedrijf zit in Alphen aan den Rijn. Ze zijn gespecialiseerd in onderhoud en reparaties. Ze bieden service aan huis en kantoor en hulp op afstand.

CS Alphen

Zoals de naam al zegt zit dit bedrijf in Alphen, aan de Lijsterlaan. Het is een klein bedrijf en ze doen aan schoonmaken, reparaties en netwerkbeheer, zowel hardware als software. Ze bieden ook service op afstand

 

Emily-PC

Ook dit bedrijf zit in Alphen aan den Rijn, aan de Aarhof. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan diensten, waaronder ook reparatie van hard- en software. Ze nemen ook oude computers in en verkopen ze tweedehands. Ze bieden ook hulp op afstand.

Computeraar

Gelegen in Nieuwkoop, is Computeraar een wat kleiner bedrijf.  De reparaties zijn vooral gericht op software. Ze doen van te voren een diagnose die later wordt verrekend met de reparatiekosten.

 

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/