Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Een VvE zonder verantwoordelijkheid van eigenaren

Een vastgoedbeheerder is een partij die aan aanbied om het onderhoud te regelen van het vastgoed van een vereniging van eigenaren. Een vereniging van eigenaren is een vereniging die opgericht wordt als er meerdere mensen in één huis wonen en er onderhoud voor dit huis moet worden geregeld.

Het onderhoud van een vereniging van eigenaren kan heel lastig zijn als het nodig in om met twintig verschillende mensen afspraken te maken over wie wat wanneer betaald. Om dit op te lossen is er een dienst gekomen voor deze VvE van bedrijven die dan maandelijks een bedrag van de VvE krijgt en vervolgens afspraken maakt over welk onderhoud wanneer moet gebeuren. Hierdoor blijft het pand onderhouden en wordt er geen ruzie gemaakt over wie wat wanneer betaald.

Deze bedrijven bieden bijna altijd twee en meestal drie diensten aan. De eerste dienst is een meerjarenonderhoudsplan en de uitvoering daarvan. De tweede dienst is een contract voor dagelijks technisch beheer en de derde dienst is het aanbieden van een dienst voor grote verandering aan en om het pand. Want deze veranderingen hebben mogelijk impact op andere leden van de VvE. Een vastgoedbeheerder kan hier dus beter mee omgaan dan de gemiddelde aannemer.

Een MJOP houdt in dat er een planning en een begroting wordt gemaakt over het onderhoud dat de komende jaren moeten gebeuren. Er wordt daarin vastgesteld wat wanneer moet gebeuren en de vastgoedbeheerder is er verantwoordelijk voor dat dit daadwerkelijk gebeurd. Dagelijks onderhoud houdt in dat alle kleine dingetjes die onverwacht kapot gaan onder de verantwoordelijkheid van de vastgoedbeheerder worden gemaakt. De derde dienst houdt in dat de vastgoedbeheerder zorg draagt voor veranderingen aan en rond het gebouw. In overleg regelt de vastgoedbeheerder dus de verbouwing of de aanpassing aan het pand. Een vastgoedbeheer neemt dus heel veel dingen van een VvE over, waardoor de VvE zich niet meer druk hoeft te maken met het pand.

http://www.laan35.nl/