Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Hoeveel ruimte win je met een dakkapel?

Dakkapellen zijn een simpele en efficiënte uitbreiding die meer ruimte en licht brengt. Een dakkapel is een snelle uitbreiding van een gebouw dat op een schuin dak wordt geplaatst. Het uitbreiden van een ruimte met een dakkapel is in veel gevallen een goed idee, vooral voor grote verdiepingen. Hieronder vind je 4 voordelen en 3 nadelen van deze dakkapellen.

Dakkapellen vergroten de ruimte

Met een dakkapel vergroot je de ruimte van een verdieping aanzienlijk. Doordat een schuin dak uitgebreid wordt met een extra kapel ontstaat er een extra ruimte van enkele vierkante meters. Dit zorgt ervoor dat ook de ruimte die in andere gevallen te laag is om te staan of zitten ook gebruikt kan worden. Zo kan deze normaal ongebruikte ruimte worden ingezet als een extra slaapkamer of een werkkamer.

Een dakkapel vergroot het ruimtelijk gevoel

Een rommelzolder wordt door het toevoegen van een dakkapel omgetoverd tot een waardevolle ruimte die iets extra’s toevoegt aan de woning. Een dakkapel zorgt voor een ruimtelijk gevoel wat in een ruimte met schuine wanden moeilijk bereikt kan worden. Het voegt ook een ruimtelijk gevoel toe aan het uiterlijk van een huis. Daardoor krijgt een ruimte meer waarde dan bij een standaard schuin dak zonder dakkapel.

Dakkapellen voegen licht toe en besparen energie

Een dakkapel zorgt ervoor dat er op een gemakkelijke manier meer licht in een ruimte gebracht kan worden. Het verschil in extra toegevoegd daglicht bij het plaatsen van een dakkapel is aanzienlijk en brengt een ruimte echt tot leven. Doordat er in deze ruimte minder vaak elektrisch licht hoeft te branden wordt er op de lange termijn energie bespaard. Ook door het gebruik van moderne isolerende materialen kan een dakkapel voor een positieve impact op je energierekening zorgen.

Snel geplaatst

Doordat veel dakkapellen van tevoren geproduceerd kunnen worden is het plaatsen van een dakkapel een gemakkelijk klusje. Het plaatsen van een dakkapel bestaat uit het maken van een opening in het bestaande schuine dak en vervolgens het plaatsen van de gehele dakkapel. Het plaatsen van een dakkapel kan in de meeste gevallen al binnen een halve dag.

Er zijn dakkapellen in elke stijl

Dakkapellen kunnen in elke vorm en stijl geleverd worden. Zo is er altijd een optie die bij de sfeer en stijl van jouw woning past. Of je nu in een klassieke jaren ‘30 woning woont of in een modern nieuwbouwhuis, er is altijd een geschikte dakkapel die een waardevolle toevoeging aan de woonbeleving in jouw huis levert. Bijna alle dakkapellen kunnen van tevoren geproduceerd worden. Zo weet je van tevoren hoe het eindresultaat er uit zal zien en kom je nooit voor verrassingen te staan.

 

https://www.schipperkozijnen.nl/dakkapellen