Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

De 6 beste (en geteste) inductie pannen in 2020

Klaar om inductie pannen voor uw inductiekookplaat te kopen? Er zijn zoveel factoren om te overwegen voordat u dat doet. Ontdek wat inductiekoken is, voor- en nadelen van het gebruik van inductie, tips voordat u het beste kookgerei voor uw inductiekookplaat koopt.

Het gebruik van een inductiekookplaat voor het koken is de voorkeurstechnologie voor een serieuze chef-kok thuis en in het restaurant. Deze nieuwe technologie is wereldwijd toegepast en is nu beschikbaar in thuiskeukens en restaurants.

Met de evolutie van inductiekookplaten is het nu betaalbaarder en eenvoudig te installeren in uw huis. De meeste consumenten realiseren zich echter niet dat ze speciaal inductie kookgerei nodig hebben om de inductie te laten werken. Dit geldt ongeacht of u hoogwaardige roestvrijstalen potten en pannen, beste stenen braadpannen of zelfs het goedkoopste inductie pannen op de markt hebt.

Voordat we in de beste inductie kooksets duiken, laten we eens kijken naar enkele inkooptips, want er zijn veel voor- en nadelen als het gaat om inductie die u moet overwegen. Als u geen inductiekookplaat hebt gekocht, raden we u aan deze voor- en nadelen te bekijken voordat u koopt:

Wat is inductie koken?

Zonder te begrijpen waarom u inductie kookgerei voor uw inductiekookplaat koopt, is het moeilijk om te weten welk inductie kookgerei u moet aanschaffen. Voor de toepassing van dit artikel verwijzen we naar “elektromagnetische inductie” als “inductie”.

Beginnend met een element, wordt de elektronische kracht van overgedragen via een spoel om een magnetische frequentie te produceren. Deze frequentie warmt het inductie kookgerei op en zet een elektrische stroom door het kookgerei op en warmt op. De gegenereerde warmte wordt overgedragen op het voedsel in het kookgerei en wordt dienovereenkomstig gekookt.

Simpel gezegd, inductie kookplaten produceren een magneet die warmte overbrengt op het inductie kookgerei omdat het kookgerei magnetisch is.

Zoals u misschien is opgevallen, wordt de warmteontwikkeling gestopt wanneer het inductie kookgerei wordt verwijderd. Dat komt omdat het magnetische veld niet langer wordt beïnvloed.

Voordelen van koken met inductie pannen

Inductie koken bestaat al jaren, maar kreeg pas sinds kort de reputatie voor temperatuurnauwkeurigheid en kracht in de keuken. Er zijn veel voordelen om te overwegen voor uw inductie kookset voordat u koopt. Waaronder:

Snelle temperatuuraanpassing — Dit is de enige reden waarom chef-koks dol zijn op inductie. De kookwarmte neemt extreem snel en met grote nauwkeurigheid toe en af. U hoeft niet langer lang te wachten tot water kookt. In feite wordt uw kooktijd enorm verkort!

Geen warmteverlies — Omdat inductie warmte rechtstreeks door het elektromagnetische veld overbrengt, absorberen uw inductiepannen alle energie rechtstreeks. Elk oppervlak dat niet in contact staat met de inductiekookplaat wordt niet overgedragen.

Veiligheid — Uw inductiekookplaat blijft koel zodat u niet kunt worden verbrand als u hem aanraakt. Dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen en voor u in de keuken.

Gezondheid — Omdat de inductiekookplaten alleen elektromagnetische energie gebruiken, verbranden ze geen gas dat uw gezondheid kan schaden.

Bekijk ook mobiele airco aanbiedingen. Een compleet overzicht van de beste aanbiedingen voor mobiele airco’s in 2020.

Tips voor het kopen van inductie pannen

Voordat u inductie pannen koopt, moet u deze strategieën volgen om uzelf tijd en geld te besparen.

  1. “Inductie klaar kookgerei” — realiseer je dat niet al het kookgerei inductie klaar is en dat deze zijn vermeld op de verpakking. Inductie klaar kookgerei is alleen populair in het afgelopen decennium en het lezen van het pakketetiket zal u informeren.
  2. Zorg ervoor dat uw inductie kookset een vlakke bodem heeft. Ongelijke bodems kunnen trillen en veel lawaai maken op het glazen oppervlak.
  3. Let op het gewicht van het deksel voor potten en pannen. Bij hoog vermogen kunnen lichtere deksels intens trillen en van de pot of pan vallen wanneer de inhoud binnen borrelt.
  4. Pannen en pannen die slecht zijn bevestigd, zullen vaak trillen bij hoog vermogen. Zorg ervoor dat uw kookgerei stevige handgrepen heeft.
  5. Pas op voor bekleed kookgerei met een sandwich van metaallagen. Meestal is dit roestvrij staal aan de buitenkant dat het aluminium of koper aan de binnenkant bedekt. Dit type inductie pan zorgt voor gelijkmatiger koken, maar er is een zoemend geluid dat ontstaat doordat het binnenmetaal met een andere snelheid trilt dan de buitenlaag. Sommige mensen hebben dit hoge toon geluid vervelend gevonden, terwijl anderen vinden dat het geluid meestal erg zacht is. Hogere kwaliteit en high-end beklede kookgerei zou geen probleem moeten zijn.
  6. Niet alle “roestvrijstalen” pannen werken op inductiekookplaten. Enkele van de beste roestvrijstalen kookgerei bestaan ​​uit meerdere lagen metaal op de basis. Een zekere test is om een ​​koelkast magneet naar de bodem van het roestvrijstalen kookgerei te brengen en te kijken of het aan de bodem blijft kleven.
  7. Online winkelen voor inductie kookgerei kan eenvoudig zijn als u in de productbeschrijvingen naar “inductie klaar kookgerei” of “inductiekookpan kookgerei” zoekt. Tegenwoordig bieden de meeste inductiepannen deze informatie ook gemakkelijk op de product website.
  8. Winkelen voor inductiekookgerei in de winkel kan ook eenvoudig zijn als u een magneet meeneemt. Houd gewoon de magneet aan de onderkant van het inductiekookgerei vast om te zien of het aantrekt, dan zal het u vertellen of het kookgerei al dan niet inductieklaar is.
https://www.inductiekookplaat.net/inductie-pannen/