Super grandparents
Image default
Business / Consumer Goods and Services

kamer koelen

Om een kamer koeler te maken, laat u de lucht circuleren door een plafond- of kastventilator in te schakelen en vervolgens de warme lucht de kamer uit te duwen door een raam of deur te openen. Te veel hitte en vochtigheid kunnen een kamer benauwd en ongemakkelijk maken. Als je een mobiele airco hebt, kun je dat gewoon opkrikken en wachten tot het afkoelt, maar niet iedereen heeft een van deze en het constant hoog laten draaien tijdens de zomer kan erg duur worden. Gelukkig zijn er een paar trucs die je kunt gebruiken om een kamer af te koelen zonder AC, wat net zo eenvoudig kan zijn als het openen van een raam of het inschakelen van een ventilator.

Zet de plafondventilator (en) aan en pas de instellingen aan.

Plafondventilatoren zijn zeer effectief omdat ze de lucht door de kamer verplaatsen en tocht creëren. Ze trekken ook lucht omhoog wanneer ze circuleren, en aangezien hete lucht stijgt, zal dit helpen om de kamer sneller af te koelen. Als de plafondventilator nog niet aanstaat in de kamer, zet hem dan onmiddellijk aan. Als uw plafondventilator instellingen heeft van laag, gemiddeld en hoog, zet u de ventilator op de hoogste stand.
Controleer de plafondventilatorbladen om te zien of ze linksom draaien (als ze van onderaf worden bekeken) – pas de instellingen aan als ze dat niet zijn.
Door de bladen linksom te draaien en de ventilator op een hogere snelheid te draaien, wordt de luchtstroom aanzienlijk vergroot.

Zet alle andere ventilatoren aan die je tot je beschikking hebt. Tafelventilatoren, boxventilatoren, oscillerende ventilatoren en gemonteerde ventilatoren zullen allemaal bijdragen aan de luchtcirculatie in de kamer en een windkoelend effect creëren. Een middelgrote oscillerende ventilator op een desktop is zeer efficiënt om snel stilstaande hete lucht te verplaatsen. Zorg dat er in de zomer meerdere fans in de kamer staan, zodat je ze kunt aanzetten zodra je binnenkomt. 

Installeer een raamairco of koop een draagbare.

Een van de beste manieren om een kamer snel af te koelen, is door een raamairco te installeren. Dit zal de kamer effectief afkoelen door te werken om de lucht alleen in die ruimte te conditioneren. Een centraal airconditioning systeem moet werken om het hele huis af te koelen, wat veel langer duurt. Het installeren van een raam A / C-unit is eenvoudig te doen, vooral als u een schuifraam heeft.

Als je geen moeite wilt doen met de installatie of als je ramen hebt die daar niet ideaal voor zijn, overweeg dan om een mobiele airco zonder slang te kopen. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken – geen installatie nodig.

Open de ramen ’s nachts.

De temperaturen dalen meestal ’s nachts, zelfs in de zomer. Profiteer van de koelere lucht door ’s nachts een paar ramen te kraken voordat u gaat slapen. U kunt profiteren van deze koelere nachtlucht door een ventilator of twee tegenover een raam te plaatsen om een lekker briesje te creëren. Zorg ervoor dat je de ramen ’s ochtends goed sluit om te voorkomen dat er hete lucht binnenkomt. Sluit ook de jaloezieën of gordijnen.