Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Motivatie voor je werk

Het hebben van motivatie voor je werk is zeer van belang. Het komt natuurlijk weleens voor dat je een keer een dag geen zin hebt om te werken. Maar dit is niet meer dan normaal. Dat heeft iedereen wel een keer. Liever lekker een hele dag niks doen of andere leuke dingen gaan ondernemen met de familie, vrienden en geliefden. Toch is het hebben van een gemotiveerde spirit zeer van belang. Maar waarom eigenlijk, lees hier meer.

Aan motivatie zitten veel meer punten aan verbonden dan dat je in eerst instantie zal denken. Het is daarom voor de ondernemers en managers belangrijk om het personeel altijd gemotiveerd te houden. Mocht toch iemand in een keer niet meer gemotiveerd zijn, is het van belang om dit te bespreken. Het is namelijk zo dat de kwaliteit en kwantiteit van het werk zeer afhangen van de motivatie van de werknemer. Is deze persoon niet meer gemotiveerd, dan zal deze ook veel minder zijn of haar best doen om alles af te krijgen precies zoals het hoort of beter zelfs. Daarnaast beïnvloedt het ook de sfeer op het werk, maar ook in het privé leven. Iedere dag naar het werk toe gaan met tegen zin, kan je depressief van worden, klik hier voor meer informatie. 

Geen motivatie meer hebben kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het tegen zitten dat er net een nieuwe collega is gekomen waarmee de werknemer absoluut niet kan opschieten. De werknemer ziet geen uitdaging meer in het werk dat hij of zij momenteel aan het doen is. Dit laatste is echter zeer zeker wel van belang. Om ervoor te zorgen dat deze persoon toch weer gemotiveerd aan het werk gaat binnen de organisatie kan er gekozen worden voor zakelijke coaching. Het bekijken wat deze werknemer wil is van belang, want wie weet kan er wel een andere plek in de organisatie gevonden worden waar de werknemer het wel weer naar zijn zin heeft. Het is verstandig om in dat geval aan loopbaanbegeleiding te doen.

https://carrierepoort.nl/