Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Plastic of kartonnen koffiebeker op het werk?

 

Wanneer u op zoek bent naar een vervanger voor uw mok op het werk, komt u al snel op een plastic of een kartonnen koffiebeker. Deze twee varianten zijn eenvoudig weg te gooien en dat kan u en uw collega’s een hoop afwas schelen. Natuurlijk hebben beide varianten hun voor- en nadelen. Om u op de hoogte te stellen en de keuze voor u gemakkelijker te maken, laten wij hieronder weten of de plastic of kartonnen variant in onze ogen beter is.

Kartonnen koffiebeker

Kartonnen koffiebekers zijn over het algemeen stukken beter voor het milieu dan plastic koffiebekers. Maar er bestaat wel een grote misvatting over de kartonnen beker. Veel koffiebekers van karton bevatten namelijk alsnog plastic, omdat de koffiebeker waterdicht moet worden gemaakt. Doordat deze koffiebekers als ”volledig recyclebaar” over de toonbank gaan, komen de plastic delen ook tussen het karton dat wel 100% recyclebaar is. Dit gaat ten koste van het gerecyclede karton. Let daarom op bij het kopen van kartonnen koffiebekers, of deze 100% te recyclen zijn.

Plastic koffiebeker

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn plastic koffiebekers moeilijk te recyclen. Dit is dan ook een nadeel van de plastic koffiebeker. Tegenwoordig zijn wel steeds meer plastic koffiebekers beter recyclebaar dan die van een aantal jaar geleden. Let er daarom goed op bij het kopen van een plastic koffiebeker in hoeverre ze te recyclen zijn.

Een voordeel van deze koffiebeker (overigens ook van de kartonnen koffiebeker) is dat ze niet breekbaar zijn. Het is daarom sowieso beter om uw mok op het werk achterwegen te laten.

 

Eigenlijk hebben plastic en kartonnen koffiebekers veel overeenkomsten en ligt het vooral aan persoonlijke voorkeur welke het beste is voor uw werkplaats. Op koffiebekerbestellen.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan kartonnen- en plastic koffiebekers die u ook kunt laten bedrukken. Kijk onze site voor de mogelijkheden.